Det går knappt ta in hur bra Emil Persson är just nu. Han vinner igen, och denna gången en dubbel i Orsa. Två saker imponerar mest tycker jag. Hur han ständigt lyckas ta sig till rätt position inför ett avgörande. I Orsa var det väldigt tight, ibland bara två spår och massor av åkare kvar på slutet. Rätt illa placerad långt bak med några kilometer kvar, men ändå så ligger han först när upploppet väl börjar. Hur gör han?
Nummer två: att han vinner ett backrace med individuell start. Han har en väldigt bred repertoar. Han är givetvis värd en Vasaloppsvinst, men det är mycket som ska klaffa för att det ska inträffa.
Lite oflyt för Eklöf denna säsongen. Mycket stolpe ut osv. Gjorde alla rätt i Lördags. Tog sig fram fint för att placera sig bra inför avgörandet. Vad händer? Han får ett norskt pannband runt skidorna. Vissa saker kan man inte rå för helt enkelt. Men så kan det vara ibland.
Northug femma? Otroligt. En legend, vad mer kan man säga.

Inomhus-SM i Malmö avgjordes också i helgen. Hinderspecialisten Vidar visade att han kan springa snabbt även utan hinder och vann 3000m. Det såg ganska kontrollerat ut faktiskt. Ett långsamt taktiklopp är alltid svårlöpt. Det gäller att vara med när tåget väl lämnar perrongen. Inte ligga först men absolut inte ligga sist, och kanske framförallt inte fastna bakom fel rygg. Vidar skötte det taktiska med bravur och var dessutom den starkaste löparen för dagen.
På 1500m visade den gode Emil Danielsson klass. Han gick som en klocka från start till mål, det fanns ingen som kunde rå på honom. 3:40 i ett sololopp är ruggigt bra. Hoppas han får till det lika fint även senare under utomhussäsongen.

Maraton i Sevilla. David Nilsson och Archie Casteel låg länge under svenskt rekord-tempo. Mellan 35-40 försvann David från rapporteringen och misstankarna om att han satt i brytbussen var starka. Archie däremot fortsatte i samma klunga och gick i mål på 2:10:48, en ohyggligt bra maratontid. Archie är verkligen en utpräglad långdistanslöpare och verkar inte ha några problem med energi under långa tävlingar. Nu har han dessutom fått till speeden och det resulterade i den fjärde bästa tiden i Sverige genom tiderna. Kan det bli han som slår Musses 2:10:04??
David vaknade senare till liv och gick i mål på 2:31 nånting. Måste varit ett gott fikabord eller liknande där någonstans mellan 35-40km.

För egen del går det rätt uselt för tillfället. Benen strejkar något. Men det brukar ju ordna upp sig framåt vårkanten. Håller tummarna för att cykla mountainbike ska vara lösningen även denna gång.
På återseende. Eller vi hörs.
/örnen