En helg hemma i bygda. Fylla på så mycket glykogendepåerna klarar av. Hade jag varit anmäld till vasan hade energin räckt hela vägen till Mora, trots att det är flera veckor kvar.
Varje gång jag är hemma slås jag över hur bra Robbans radioröst är. Otroligt. Måste kunna få in P4 Jönköping i Göteborg på nåt sätt.

Emils segersvit bruten i och med Jizerska. Det var väl ganska väntat ändå. Ingenting varar för evigt. Tror faktiskt han tränar ner sig lite för att få en ny formtopp innan Vasaloppet. Det är ju svårigheten när det är många lopp under en säsong. Vilka lopp ska man prioritera och hur toppar man formen.
Vasaloppet blir intressant. Känns som det finns 10-15 man som skulle kunna vinna. Även damsidan känns mer öppen än tidigare år.
Det sägs att Eklöfs lite halvtaskiga resultat kunde förklaras med att han bara åkte med en stav. Alla som stått på ett par längdskidor vet ju att det brukar vara lite enklare att staka med två stavar.

En löparkompis fick hälsenan avskuren av ett par spikskor när han sprang 800m på nordenkampen. Det är också ett sätt att säsongsdebutera på. Riktigt tråkigt. En extra tanke ägnar jag åt honom under eftermiddagens jogg. Tacksam att hälsenorna funkar för en jogg även när benen krånglar.
Vi hööös / örnen