The Danielsson guide

Det är lite att reda ut, så här kommer en redogörelse för några Danielssons:

Emil Danielsson (löparen) gör en fantastisk säsong hittills. Det började med 7:48 på 3000m i Manchester, ett lopp han vann efter solokörning större delen av loppet. Endast några sekunder ifrån kvaltiden till EM som är 7:44.
Veckan därpå kom nästa fullträff, nämligen 3:57 på löpningens blå band – milen. Detta innebar dessutom svenskt rekord. Därmed kan han precis som sin far skriva upp svensk rekord på sitt CV.

Johnny Danielsson (löparen) far till Emil Danielsson (löparen) och svensk rekordinnehavare. Dessutom flertalen SM-guld. Sprungit både VM och OS. Tiden 27:56 på 10000m har stått sig i 34 år nu, mäktigt! Vem kan slå det?

Emil Danielsson (skidåkaren) ung lovande skidtalang tävlandes för Högbo IF. Senast ett brons på JVM i sprint. Framtiden för svensk längdskidåkning? Inte omöjligt. Sticker man upp fingret i luften och försöker få en känsla för vart vi är på väg så känns det som svensk skidåkning är på frammarsch. Mig veterligen inga släktband med Emil Danielsson (löparen).

Sven-Erik Danielsson (skidåkaren) Emil Danielssons (löparen) farbror. Således även bror till Johnny Danielsson (löparen) men det kunde ni väl räknat ut själva. Skidåkare med både VM och OS på sitt CV. Blev 3a på Vasaloppet 1987 och 1989, sedan 2a 1992 och 1993 innan han tillsist fick kliva högst upp på pallen 1995. Mäktigt!

Oskar Danielsson (journalisten) son till Sven-Erik Danielsson (skidåkaren), kusin med Emil Danielsson (löparen). Vet inte så mycket om honom mer än att han jobbar på SVT.

Marcus Danielsson (mittbacken) enligt mina källor ska det inte finnas något släktband med någon av de ovan nämnda Danielssons. Spelar i Djurgården. Robban har säkert ett och annat och berätta om Danielsson (mittbacken)

/ örnen

2 kommentarer

  1. Vilken redogörelse🙌
    Tacksam🙏

  2. Bra där! Har du nån koll på Sofia Danielsson?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2024 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑