En kort blick på Aktuellt, skräck, våld, trettonåringar med automatvapen på gatorna i Stockholm. Polisen mobiliserar. Man prioriterar. Uppgiften är tuff. Man får väga sina insatser. Sverige kan gå mot inbördes krig. Vilken skit.

Min pojk fyller tretton år till sommaren. Skulle han kunna skjuta en man i huvudet? Bara för att göra sig ett namn, få känna statusen? Man vill säga att det känns avlägset men det är en grund tanke. Allt är så beroende på vart man födds och till vad. Han skulle kunna döda, det kan vi alla. Det är stora orättvisor och umbäranden där ute. Folk är oroliga och förvirrade. Desperata reaktioner leder till överfulla fängelser.

Behöver Stockholm en ny Lars-Levi Larstadius? En Omvändelse?

Tröst finns i idrott & musik. Det är vad själen kräver. Vi gör vad vi kan, vi kör på. Vi blev födda någonstans och där började vi gå. Be för alla poliser som tar den otacksamma uppgiften för din skull. Vi skulle aldrig släppt in dom, vi skulle aldrig släppt in dom här. Vilken grund tanke. Vad är vi för människor? Fysikerna säger att vi lever i en simulering. Min (snart)trettonåriga son säger att Elon Musk sagt att vi lever i en simulerad verklighet. Jag säger att vi ska se filmen Matrix snart. Tiden är inne.

Vilket fattigt liv, en simulering. Ska skriva ett handskrivet brev till Henrik Lagerlund och be han förklara.

Vi står där vi står, nu tar vi ett steg framåt.

Ni som fattar denna fattar. Tips från TB.

https://www.svt.se/kultur/al-forfattaren-om-pm-nilssons-tjuvfiske-respektlost-och-kriminellt