Skidhelg stundar

Fasen va skoj vi ska ha. Pistat på Öis. Nästan så man blir tårögd. Kroppen ej hundra(men frisk) vilja finns. Knäet som varit bra ett tag nu hoppade ur led idag. Obehagligt & smärtsamt. När man ligger i sängen på sidan och pendlar försiktigt med benet så hör man att det kluckar. Skulle behöva en sakkunnig som kan lyssna känna och göra ett uttalande. Någon som kan lugna min oro över att det här inte kommer bli värre på mina äldre dar. Jag vill inte ha sprungit mitt sista varv runt sjön eller lyckats hålla växel tre hela backen så som PE gjorde på sin tid(framförallt 2001). Att gå via sjukvården en femte gång kan troligtvis resultera i samma som dom första fyra gångerna.

Rehab styrketräning funkar men ÄR lite begränsat. Knäet har varit stabilt och bra hela hösten.Men då har ja styrketränat som en tjej. Rumpa baksida lår två gånger i veckan. Dom har skrattat åt mig när man också ska köra höfttlyft med skivstång. Man frågar lite försynt kan ja köra efter dig och dom himlar med ögonen och säger kan inte du köra bänk(press) eller nåt.

Tro det eller ej men hittade bra knäövningar på instagram. Vilket i sig är väldigt tjejigt. Men när knäet blev stabilt så kom skejtåkning, löpning, marklyft och upphopp på box och trängde undan mina tjejövningar. Nu är det som det är. Dags för ett steg tillbaka.


Lill-Johan, mini Viggo, pojken oftast kallad Ivar är också taggad på skidåkning. Enbart skejt. Framförallt för att Jonas Edberg körde skejt. Jonas som för övrigt sa under en lunch i höstas att det var dags att köpa motorcykel igen. I min bok en av Huskvarnas större idrottare. En legend så att säga.

Då min egen pedagogiska sida är alltför rysk så har han börjat skida i en grupp med tränare två gånger i veckan. En fantastisk grupp med duktiga ledare. Jag tjuvlyssnar och tror att ja kan lära mig något.

Bild 1 Ivar i potatislandet. Bild 2 Vi bor idag upp till höger i bild. Notera jättedäcket på traktorn.

Vi ses på öis under förmiddagen.

2 kommentarer

  1. Jocke Jonsson

    2023-01-06 at 9:56 f m

    Trevlig helg 😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2024 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑