Höstlov

Holaveden tog höstlov en vecka för tidigt, riktigt dåligt. Jag har inte ens rapporterat från terräng-SM som gick av stapeln förra helgen i Stockholm. På förhand ansågs det vara ett av de tuffaste startfälten på länge. Lägg därtill att terräng-SM ofta bjuder på bättre motstånd än övriga mästerskapslopp i Sverige då både medel och långdistansare möts. I annat fall brukar man välja att fokusera enbart på sin distans.

För en gång skull så var det en hård, fast och snabb bana, något som passade mig perfekt. Hälle mönstrade en stark trupp och jag kände på förhand att ens ta en plats i vårat lag (dvs de 3 bästa) skulle bli knallhårt. Men jag lyckades faktiskt båda dagarna. Detta resulterade i mina första SM-medaljer och dessutom av ädlaste valör. Riktigt roligt! För egen del spurtade jag till mig en 7e plats på korta banan (4km) och på långa banan (10km) gick jag solo större delen av loppet och även där sprang jag in på en 7e plats.
SM-medaljer och två lyckade lopp i all ära, det roligaste under helgen var ändå att Hälle lyckades sopa hem ALLA lagguld. Det är fruktansvärt bra och roligt för en liten klubb från Ljungskile. På herrsidan var det första gången på över 15 år som vi tog guld på korta banan. Det kändes extra kul att få vara med där då den bjuder på allra hårdast konkurrens.
Den lyckade SM-helgen resulterade dessutom i att jag blev uttagen att representera svenska landslaget på terräng-NM som avgörs nu på söndag. Det ska bli himla roligt faktiskt! Tanken var egentligen att fokusera mer mot Valencia maraton och se terrängsäsongen som ett avbrott i träningen. Men det blir inte alltid som man tänkt sig Huvudsaken är att man alltid är på väg! Ett terränglopp i Norge i november kanske inte är det charmigaste landslagsuppdraget men någon måste göra det.😎

Under holavedens felaktiga höstlov missade vi att uppmärksamma Robbans födelsedag. Denna klippa vi har i vårt gäng. Det sägs att han fyller 34 men det har jag svårt att tro. Om det stämmer känns det som ett bra år att lösa milen på samma tid som sin ålder. Jag hävdar att det är realistiskt, men när jag skrev det till Robban berättar han att han varit i slagsmål och skadat knät. Hur gick det med den andra killen kanske ni tänker? Det visade sig vara en boxningssäck som han gick en omgång mot. Man blir klokare med åldern säger vissa men jag vet inte om det stämmer.

Rapport från Norge kommer till helgen.
Fridens vänner

/Örnen

2 kommentarer

  1. Va kul Arvid! Grattis för grymt SM!
    Lycka te på sönda🤟

  2. Lycka till Arvid på NM.💪🏃🏽‍♂️

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2024 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑