Sport

Jag följer inte så mycket sport egentligen. Konsumerar mest längdskidor och då ser jag framförallt på långloppen. En del friidrott givetvis men inte alls i den utsträckning som man skulle kunna tro. Knappt något fotboll förutom vid mästerskap. Ingen golf, ingen tennis, ingen motorsport.
Jag tycker egentligen det är roligt att kolla sport, men det har väl mest blivit att jag inte gör det så mycket. Jag märker det när jag pratar med klasskompisar eller kollegor på skolan, alla har stenkoll på varenda fotbollsliga i nästan hela världen.
Men så följer jag HV71, detta sorgebarn till hockeyklubb. Det är mitt ”lag” om någon frågar. Kräftgången just nu är ett faktum. Panikvärvningarna är tillbaka. Det börjar påminna lite om säsongen 20/21 när de chockartat åkte ur SHL. Det tog hårt då minns jag.
Förra årets sejour i hockeyallsvenskan var faktiskt lite charmig måste jag motvilligt erkänna. Det är inte där HV hör hemma, men att se sitt lag vinna matcher är givetvis det man vill.
En bekant sa till mig en gång att han sagt upp sitt årskort för IFK Göteborg, han orkade inte vara besviken så ofta. Jag förstår vad han menar nu. Ju mer känslor man involverar i en sport, desto större besvikelse blir det när det går dåligt. Vilket det tyvärr ofta gör. Det känns som man oftare är besviken än glad när man hejar på ett lag på nåt sätt. Man kanske bara skulle sluta bry sig egentligen.

Väskan är packad för en helg i Stockholm. Imorgon springer jag 4km och på söndag 10km. Jag tror det kommer sändas på någon hemsida, troligtvis friidrottskanalen.se. Kika in där. 4km loppet på lördag kommer bli ett riktigt häftigt lopp faktiskt.
/ örnen

2 kommentarer

  1. Lycka till Arvid och Oskar!!!

  2. Lycka till i helgen!

Lämna ett svar

© 2024 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑