4,2 centiliter bourbon & en öl

Tranan börjar bli klassiker för holavedens officiella after run efter lidingöloppet. Dolla var entledigad om än bara för en kväll, men lyckades ändå styra upp en toppenkväll hemifrån samtidigt som nattning pågick. 4,2 centiliter bourbon för att representera 42 minuter och en öl som skulle representera en timme dök upp på bordet från servitören. Vilken hyvens kille Dolla är. Att han senare dök upp efter att nattningen var avklarad höjde kvällen till ytterligare en nivå.

Robban valde glädjen första 8 kilometerna. Race pace hade lagt upp planeringen för 2:15 men efter abborrbacken så började tidsschemat fallera. Den valda glädjen var utbytt mot något annat. Misär var ett av kvällens återkommande substantiv som beskrev känslan sista fem kilometerna. Tid i mål – 2:18

foto; Johan Davidsson

Oskar började redan dagen innan klaga på sina hälsenor. Det är inte lätt att vara klok när det vankas lidingölopp. Med tanke på hur han haltade dagen efter kanske han borde avstått och laddat för nästa säsong. Men en after run blir som ni kanske vet lite roligare om man faktiskt sprungit innan. Säsongen hittills för Oskars del har varit exceptionellt bra så varför klaga på ett litet hack i kurvan uppåt. Tid i mål – 2:02.

Personligen kändes det faktiskt lite trögstartat första milen. Jag tänkte att det här kanske blir en seg historia. Efter första och andra vätskelangningen så började jag vakna till liv. Andra milen var jag riktigt stark. Gick ifrån den klungan jag hade slagit sällskap med under första delen av loppet och oväntat snabbt dök Grönsta gärde upp framför ögonen på mig. Jag gillar verkligen backen efter Grönsta. Där börjar loppet på något sätt. Där stod bröderna Nilsson, flickvännen Julia, mamma och pappa Örn, familjen Davidsson och till och med min höggravida storasyster hade orkat sig upp för backen. Jag tänkte; har dessa nära och kära tagit sig uppför backen ska väl inte jag vara sämre. Jag trummade på så gott det gick. Tack för allt stöd vänner.
Strax innan abborrbacken knep jag en placering till och den behåll jag in till mål. Fick syn på en trött Abraham i Karins backe men när jag försökte forcera som avslutning för att plocka in honom så höll jag på att göra en äkta Ekvall, jag fick helt enkelt fokusera på att försöka ta mig i mål hel och ren sista kilometern.
Tid i mål – 1:42.

Tack för i år Lidingö, jag hoppas inte det dröjer 4 år tills nästa batalj!
/ örnen

3 kommentarer

 1. Stark sprungit Arvid, kul att få möjlighet att se dig springa in topp 10 på Lidingöloppet.
  (hade hört från säker källa att din form var bra och det visade du💪💪🏃🏽‍♂️)
  Grattis till din 8:e plats 💐

  • Holaveden

   2022-09-26 at 11:35 f m

   Tack för stödet TB, det ger alltid en extra kick när någon letat sig ut längs med banan och står och skriker på en! 🥰

 2. 1.42-mannen!!!
  Så imponerande Arvid👋
  Och tack snälla för de fina orden🙏

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2023 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑