Igår stod jag vid sidlinjen när JKPG maraton och halvmaraton avgjordes. Verkar vara rätt fin stämning vid start och målområdet, den där känslan osv. Frågan är hur det är under resten av loppet. I tät är det ganska glest, cirka två minuter mellan varje löpare. Jag hade lite förväntningar på Robban efter att de senaste veckorna inneburit fin löpträning för hans del. Han brukar dessutom leverera oväntat bra när nummerlappen väl åker på. Jag stod och väntade vid 17km men han dök liksom aldrig upp, så jag bestämde mig för att röra mig mot mål. Vid 20km kommer Robban och man riktigt ser att en genomklappning har inträffat. ”Det är totalt haveri” som han själv summerade det.
90 minuter är ändå godkänt när man slarvat med grundträningen. En halvmara kräver faktiskt en del. Betydligt lättare att hålla ihop det över en mil eller kortare distanser men blir man trött på en halvmara så springer liksom tiden iväg ganska mycket.

Som ni kan se på bilden så lättar ändå båda benen från marken. Totalt haveri på riktigt hade inneburit något annat hävdar jag.

Vidare mot Råslätt. På eftermiddagen anordnades en renodlad löpargala av IKHP som gick under namnet Jönköpingsloppet. Lite kul med fokus enbart på löpning, påminde lite om den där tävlingen jag körde i Tyskland. Flertalet heat i varje gren, harar, speaker, publik, sol. Det var väl öltältet som fattades om man ska fortsätta med liknelsen.
Herrarnas 1500 var först ut. Jag tuffade på tämligen enkelt i mitten av fältet. Vid klockringning ut på sista varvet fick jag sån himla feeling eftersom det kändes som jag hade lite krafter kvar för att avsluta bra, vilket brukar vara ovanligt på 1500m för min del. Det brukar mer kännas som en kamp om att undvika ”totalt haveri”. Jag skickar på allt jag har och avancerar från 5e plats upp till tät mellan 1100-1300, men det fick man sota för då jag blir omsprungen ganska enkelt på upploppet med 50 meter kvar, bland annat av klubbkompisen (men också vanlig kompis) Olle Ahlberg och även Lidingös Olof silvander. Båda kom i raketfart och jag hade inget att sätta emot.
1500m är en riktigt fin distans. Varje lopp är unikt och det gäller att analysera sina misstag för att undvika dom i nästa lopp. Jag gjorde många bra taktiska val igår, men orkade inte sista 100. Nästa gång ska jag försöka ha snabbaste farten över mållinjen istället för 200 meter tidigare.
Tiden blev 3:46,20 ändå, mitt tidigare PB på 3:46,17 var med andra ord i farozonen. Det grämer jag mig lite över såhär dagen efter såklart…

/ örnen