Två lopp under en och samma helg blev lite tufft för mina ben. Ingen fullträff i något av loppen, men ändå godkända resultat. 12a på 10k och en placering bättre på 5k. Jag hoppas man kan ta ett kliv till nästa år för att på så sätt vara med i förstaklungan istället för att springa solo i mitten av fältet.
Men fram tills dess är det många mil som ska avverkas. Några veckor med fokus på banlöpning kvar men sedan riktar jag om träningen mot lidingöloppet. Ska bli väldigt roligt att göra comeback på den banan, det är några år sedan man var där sist. Har tjuvstartat lite genom att förlägga all distans till kuperad terräng. Det är inte så svårt när man är i kaxholmen, men i storstan kan det behövas leta efter lite backar.
Ett spontant ryck i lyckåsbacken resulterade i ett nytt PB och för första gången under 9 minuter. Det är några år sedan jag maxade den backen och jag vet att den kapaciteten jag besitter i dagsläget borde räcka för nytt PB trots utebliven backträning. 8:53 blev tiden, 17 sekunder bättre än vad jag tidigare gjort. Rätt nöjd faktiskt. Ska givetvis gå att trycka ner några sekunder till. Vill man testa så är det bara åka ut till backen och köra. Just nu är det endast 4 löpare sub 10 på strava-segmentet, där borde vi kunna bli ett större gäng.

Ses på Lidingö!
/ örnen