Ledsen för uppehåll men här kommer min take på senaste dagarna.
Det går inte nog understryka hur bra Trosa stadslopp är som just stadslopp. En sån där alldeles för varm sommarkväll med mycket folk på startlinjen och ännu fler utmed gatorna. Jag vill verkligen slå ett slag för de ”udda” distanserna. Alla tävlingar behöver inte vara 5, 10 eller 21,1 kilometer där fokus är på att springa på snabba tider. Nej då gillar jag att de här äldre stadsloppet lever kvar. Det var 37e året för Trosa stadslopp och det märks verkligen att de har rutin. Bra arrangerat rakt igenom, hylla de som hyllas bör och så vidare.

Loppet då?
På förhand kände jag att det fanns en chans att bli topp 5 åtminstone, men jag visste inte riktigt dagsform på de som hade valt att ställa upp. Ganska snabbt blev vi en trio bakom Samuel Tsegay som för dagen hade valt att gå iväg i ett alldeles ursinnigt tempo redan från start. Det var jag, legenden Abraham adhanom och även min klubbkompis Petter Svensson som höll ihop där bakom. Vid varvningen ungefär vid 5km sa speakern att detta troligtvis kommer avgöras i en spurtstrid, vilket var precis vad som skedde ca 3 kilometer senare.
Petter försökte först med en fartökning. Jag försökte hålla mig kylig så länge det gick. Sedan försökte Abraham både en och två gånger. Jag lyckades gå med i båda försöken medans Petter fick släppa. Därefter var det min tur och jag valde att trycka till precis på krönet efter en backe och sedan kunde jag rulla på nedför hela vägen till mål. Riktigt kul att springa ett taktiklopp där man sällan kollade på klockan för att avgöra vad sluttiden skulle stanna på, allt fokus var på att springa smart taktiskt. Dessutom är det samma bana nästa år igen, då får man chans att förbättra både tid och placering!
/ örnen

Foto; Peter Holgersson

3x Hälle på pallen. Även seger på damsidan. En lyckad resa för den lilla klubben från Ljungskile. Exakt samma resultat blev det i Varberg samma helg.