Sm-milen

Fina resultat från gårdagen. Att Oskar löser låga 33 på en kuperad bana bara veckor efter maran indikerar på en helt ny nivå. Det märks att han gjort jobbet ordentligt med träningen. Kul! Nästa lyft kommer vara att gå under 32, då har vi båda uppfyllt den där magiska gränsen vi pratade om på Palles 30-årsfest.
Skummade igenom resultatlistan och hajade till på några saker. Först och främst kan man konstatera att det är hög och fin nivå inom svensk löpning, det saknas såklart några namn i resultatlistan men ändå. En tuff bana och så fina resultat är bra.
Mina klubbkompisar sprang bra. Olle på en 7e plats är riktigt fint att se bara några dagar efter hans 13:48-lopp på 5000m. En annan som också sprang samma lopp i Sollentunaoch även han persade ordentligt var Miquel Palm. Då i slog han Olle precis med knappa sekunden. Igår på sm-milen blir han trea och gör ett riktigt styggt lopp, det sägs att han har 14:31 på andra halvan. Ni som sprungit loppet vet att backen upp på bron suger rätt hårt, så den tiden är väldigt imponerande. Dessutom snabbaste avslutningen av alla i loppet och fina skalper bakom sig. Hatten lyfts! Kul att det är lite ruljangs inom svensk löpning. Nya namn namn dyker upp och kan utmana, andra kommer tillbaka. Vissa byter distans och så vidare.
/örnen

1 kommentar

  1. Göran Jonssons 33.07 i M50 skojar man inte heller bort!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2023 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑