Nu denna kväll kör några elitmotionärs hjältar formtest på berget. Jag är inte en av dom. Behöver inte testa. Har kvitto på att det är dåligt. Men kanske kanske. Kan dom senaste dagarnas tilltag förbättra situationen? På söndag är tanken att ställa ut skidorna nedanför rovdjursparken i Orsa. Ge kroppen en omgång. Gå dödens till mötes någonstans utmed skogsvägarna. Att formen är dålig spelar inte så stor roll egentligen. Den var bra bara för två tre veckor sedan. Hamnade i ett hål efter det. Av erfarenhet vet man att rätt som så är man uppe igen och påväg framåt i livet.

Vad hålen är eller vad det beror på är ett mysterium men det finns inga raka linjer det är säkert. Börjat läsa igen, en biografi om Charles Darwin. Den är lättläst och underhållande. Säger mig egentligen ingenting. Skulle önska att jag läste Emma underhållande och språkligt begåvad biografi om Van Morrison. En sådär bok där språken gör att den kan handla om vad som helst. Det är bara en rytm som man vill vara i. Morrison är en hjälte. Produktivitetens riddare.

Ska plocka fram skidorna för Orsa. Ge dom en smörjelse. Hoppas på att hamna i en klunga där det inte går allt för fort men är lite obekväm. Att man stundtals kämpar stundtals glider med. Det blir som det blir. Det är säkert. En resa norröver är precis vad som behövs.

Ut och åk skidor nu. Det är en fantastisk dag.