Lite försenat pga en veckans sjukdom var det igår dags att dra igång skierg-satsningen som ska fortlöpa under December månad. Obs, det var inte covid men det kändes så. Testad och godkänd. Måndag till måndag utan träning, men med ett nyinköpt gymkort ställde jag mig vid stakmaskinen för att rensa ur lungorna.
Kompisarna i GBG har börjat köra lite så det är kul att vara med och jämföra tiderna. Senast jag gjorde ett pass var Mars 2018, så detta får väl klassas som en nystart. 5000 med förkylningslungor resulterade i 20:28. En ok start och målsättningen att gå under 19 minuter känns absolut rimligt.
Känns lite absurt att stå vid en stakmaskin när det är den bästa vintern jag upplevt i GBG utanför gymmet, men jag gör det inte för att bli bättre skidåkare utan för att boosta lite träningsmotivation som stagnerat något under hösten. Då är det viktigaste att man gör något som man tycker är kul, och av någon outgrundad anledning fick jag lite feeling för just stakmaskin.
Det är nog det viktigaste tipset jag kan ge till någon som skall köra rehab eller saknar motivation, gör det som är roligt, sätt upp ett mål och försök jobba efter de förutsättningar man har för tillfället. Dessutom är det ruggigt kallt, cirka två decimeter snö och isgata utanför, så att springa på gatorna i stan just nu är kämpigt. Jag behöver inte försvara mitt val mer än så, hoppas ni kan respektera det.
hörs!

/örnen