Shining

Om vi fortsätter på listan över livsviktiga uppfinningar så har vi, utöver tidigare nämnda skohornet, även reflexen. Den används numera dagligen. Har förmodligen räddat livet på mig oräkneliga gånger. Det kan jag såklart inte veta, men jag gissar. Vem uppfann reflexen? Det är ett ganska coolt material får man ändå erkänna. Min nya jacka som kärleken hittade på second hand är årets köp. 100kr för en jacka i 100% reflex. Riktigt ball om jag får säga det själv.
Under gårdagens intervallpass så noterades det också att materialet reflex inte andas särskilt bra och jackan är dessutom helt vind och vattentät vilket innebär att den blir väldigt varm.
Det är på second hand man gör dom riktiga fynden. Bortsett från mat, hygienartiklar och löparskor handlar jag i stort sett bara på second hand just nu. Minns faktiskt inte när jag köpte något nytt senast. Kanske min fjällräven-jacka förra året, men den räknar jag med att ha i minst 20 år. Om detta innebär att jag har begränsat mitt konsumerande av onödiga inköp så är svaret nej. Man hittar väldigt mycket onödigt på second hand som man köper och som sedan blir liggandes innan men tar det till försäljning hos någon annan leverantör av återvunnet.

Jackan på bild.

Gårdagskvällen bjöd på 5×4 minuter plus lite annat snabbare efteråt. Det var mitt första pass sedan april jag genomförde hela det planerade intervallpasset. Ytterligare ett litet steg i rätt riktning. Fortsätter det såhär åker jag till Spanien i januari.
Målsättningen under året för en comeback har ständigt förskjutits. Skadad var segare än vad jag först anat. Men under hösten har jag hoppats på att åtminstone vara tillbaka i full träning under december, för att sedan kunna banka in några riktigt bra veckor under julledigheten. Kvällens pass var väl ändå en indikator på att den målsättningen känns rimlig. Ca 60km löpning förra veckan, misstänker att kommande kommer erbjuda något liknande. Step by step…
Har för avsikt att göra något av en skierg-satsning under december som slutligen ska kulminera i ett personbästa på 5000m. Detta som en del av grundträningen och att jag behöver lite inspiration för att träna hårt nu igen. Gjorde 10 armhävningar igår för att påbörja en process att vänja kroppen vid överkroppsbelastning. Kändes inte kanon. Har inte blivit så många armhävningar sen senaste nyckelbensfrakturen ska erkännas.
Skriv era bästa pass på skierg i en kommentar så kommer jag köra allihopa under december.
Hörs!
/ örnen

3 kommentarer

  1. Kul att du kan springa ordentligt igen, ska bli spännande att följa.

    Här är några av mina pass denna hösten: 6×8 min tröskel vila 2, 4×15 min (A2, A3, A2, A3+), 2x5000m, första 90 sek över pers, andra 60 sek över pers., 5x1000m vila 2., 20×30/30 motstånd 1-10. Kör hårt! / MQ

  2. 5x8min, musik till är LOKs första skiva naken,blästrad och skitsur.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2024 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑