Det finns ingen glädje i det arbete som ingen uppskattar eller ingen får se. Det var därför Isak bästa tid var när Inger såg när kraft och energi skapade förutsättningar för brasvärme. Måste hugga ved i vinter. Perfekt att börja helgen efter Vasaloppet. En god sysselsättning.

Går i trädgårdstankar. Det händer här på gården att Ek växer upp på mindre lämpliga stället, som vid staket och liknande. Borde kanske gräva upp och plantera om? En ekhäck eller bara plantera några på baksidan här. Det var ek här innan vi satte skopan i marken för drömmens skull. Skulle kännas rätt på nåt vis. Kanske skulle engagera familjen till att plocka ekollon från alla bjässar till ekar som finns på olika löprundor. Gro dom inomhus sen plantera ut dom. Viltsäckra dom och följa deras resa.

Golvet, matbordet & stolarna, soffbordet, soffans ben, sängborden, badrumsskåpen, majoren i hallen. Allt gjort i ek. Kollar man på gamla utbredningskator för eken så ser man att nästan alla metropoler i Europa, Nordamerika och Asien är byggda vid ekskog. Att ett skepp ser ut som det gör har mycket med Ekens anatomi att göra. V-formen som blir när eken delar sig i två. Starkt nåt jävulskt. Vikingarna byggde sina skepp i Ek. Taket på Westminsterpalatset. Ett träd värt att begrunda.

Kanske bland det vackraste som skapats utav ek?