Ett besök runt tjärnet i Mölnlycke på vårkanten börjar bli tradition. Förra året när vi inte fick tävla blev det ett perfekt komplement att åka ut dit för att stämma av formen. Då körde vi både 10 & 5km med några veckors mellanrum, i år verkar det som vi nöjer oss med 5km. Officiell tävling, kontrollmätt bansträckning och bra startfält som alltid i Göteborg.
Ambitionerna var höga men rimliga. Fjolårets tid på 14:35 ville jag putsa till rejält, men en kraftig motvind spolierade våra chanser till snabba tider ganska omgående. Bloggfavoriten Grahl gick iväg tidigt från start, jag avvaktade länge och funderade på om jag skulle gå med. Den mentala matchen. Våga, våga inte? Bränna sig eller sejfa? Det blev ett mellanting. Första varvet av fem passerade Grahl som 1a på 2:47, och jag som trea strax bakom på 2:50. Ungefär det avståndet var det sedan resten av loppet, plus minus några sekunder hit eller dit. I mål blev det tillslut bara 6s upp till segrande Jonatan Fridolfsson, sedan lyckades Alexander Nilsson gå ikapp Grahl och snodde åt sig en 2a plats.
Grahl 3a och undertecknad 4a. Klockan stannade på 14:28. Tidsmässigt något långsammare än vad jag hade hoppats på, men prestationen var väl ändå godkänd. Naturligtvis borde man vågat gå med i tät, satsat hårdare och i värsta fall bränt sig. Men det är inte så lätt när man inte har som game plan klar innan start. Viktiga lärdomar.
Hörs hej!

/ örnen