Vintern är här. Det är bara att göra aktiviteterna så gott det går. Nu kör vi. Alltid vara på väg och allt det där. Mot Hallby och vidare.

Eklöf dundrar in som åtta. Mäktigt.

En Ägretthäger har synts till i Bosgårdsviken. Bara en sådan sak. Det är mäktigt.

Håller på att rensa ut mitt gamla liv för att göra plats för vårt nya. Det är ständiga förhandlingar. Några små tavlor har fått stryka på foten. Av taktiska skäl har jag släppt dessa tidigt för att ha en bra utgångspunkt till Dardel-trycken och Calle Örnemark tavlan. Men ändå, det svider. För att slippa slänga dom rätt ner i den malande containern så ber ja en läsare att förbarma sig över dom. Någon som kan förstå kulturlivet och själens symboliska betydelse i tillvaron. Du kan hämta dom. Det är helt gratis naturligtvis.

Korten är från nätet, utskriva i fotoaffären i rosenhuset, satt i IKEA ram.

Översta bilden är från en park i Texas 1955. James Dean och Elizabeth Taylor inväntar en filmscen.

Bild nr2 kanske är den vackraste bild som tagits. På kanske den vackraste mannen? David Bowie sitter och röker på en balkong i Paris sent sjuttiotal. Polarn o ja flög till Paris för att hitta balkongen men det kom alldeles för många barer i vägen.

Bild nr3. Livets kanske allra heligaste motto ”Divorce your loved ones with dignity” Frank Sinatra står lutad mot väggen. Vem annars?

Bild4  Marilyn Monroe har älskog i blicken. Linnet har åkt ner över axeln framför två tomma vinflaskor. Arthur Miller ser mer än nöjd ut. Tro fan det. Fantastisk bild. Den mänskliga värmen.

Bild5 Clint Eastwood och en ekorre. Övrig kommentar överflödig.

Bild6 En kvinna i vit klänning. Kan det bli mer skrämmande? Alfred Hitchcock visste vad som gällde.

Bild7 Symboliken för motstånd. Che Guevara och Fidel Castro. Det skrattet.

Bild8 Al Capone fiskar. Bara en sådan sak.

Den avslutande bilden är från ett lantligt Australien, där två kvinnor skjuter på en bil på en lerig väg och en pojke hjälper till med ena handen. Livet alltså. Tufft och jävligt. Men vi hjälps åt. En Ayrshire ko beskådar det hela. Fin bild.

Ta chansen och liva upp.