Ingen väntar på mig
Ingen tror jag kommer snart
Det finns ingen hand att hålla här
Vet var du är men jag vågar inte gå där

Hälsenan svarar. Jag studsar fram igen. Peppar peppar TA I TRÄ!
Gör bättre pass än vad jag gjorde förra hösten, det är huvudsaken. Progression. Att alltid vara påväg. Löpningen betyder mycket, och när det går framåt så blir man på bra humör.
Ingen väntar på mig.
Ingen tror jag kommer snart.
Det finns ingen hand att hålla.
Men det finns löpare att springa med. En tisdag på Säröleden är terapi. 3-2-1 och sen kör vi.
24 minuter i trefart. Vad krävs för att bli en sub 29 löpare?
Vad krävs för att springa femtusen på 13:50?
Det är sånt jag funderar på om kvällarna. Ibland öppnar jag boken och läser om vilda djur. Men egentligen är det löpningen som jag tänker mest på. Försöker åtminstone tänka på något annat ibland.

Så vad krävs för att bli en sub 29 löpare? Man får fråga dom som är det och vet hur man gör. Det finns flera vägar till Rom eller hur man nu brukar säga, och alla har olika svar. Jag tror jag är på rätt väg, men det krävs några år till. Skadefria år helst. Problemfria år. Enkla år. Förutom all träning såklart. Den måste man bara underkasta sig helt och hållet.  Kanske underlättar det om man inte jobbar 40 timmar/vecka också. Ingen jag känner har sprungit sub 29 och jobbat heltid men jag tror alla har jobbat åtminstone deltid för att över huvud taget kunna finansiera sin satsning.
Ganska roligt när man tänker på det där ett varv till. Ta  valfri breddsport där en aktiv är konkurrenskraftig i europeiska mått mätta, alltså man är lite för bra  för att bara tävla i Sverige och kan mäta sina krafter mot övriga eliten i Europa. Låt säga mästerskapsklass. Tänk typ fotboll, handboll, basket eller innebandy. Vilka svenskar som spelar fotboll där ute i Europa  arbetar också heltid? Det räcker väl med att nå div 2 så kan man i rätt klubblag hemma i Sverige få stöttning som gör att man klarar vardagen.
Jag säger inte att jag behöver pengar, jag försöker bara påvisa att det är skevt.

Sveriges bäst betalda kvinnliga idrottare drar in 11 miljoner/ år. Isabelle Haak heter hon. Vilka kan säga på rak arm vad hon gör utan att googla?
Ganska anonym ändå. Inte direkt Zlatan. Eller Frida Karlsson.
Nu svamlar jag iväg lite här, men det blir ofta så när man skriver bloggen helt utan plan eller struktur. Det flyter bara på och man landar väl tillslut i något som sammanfattar holaveden på ett fint sätt.

Glad fredag kamrater. / örnen


Breaking 30. En bra dag.