Uppsala!

Då var helgen i Uppsala igång. Första dagen bjöd på bland annat kval för herrar och damer på 1500 meter. Ganska väntade resultat men två utropstecken vill jag lyfta fram, mina två klubbkompisar Samuel Pihlström  och Sharmarke Ahmed som båda två tar sig till final i sitt första seniormästerskap. Det är häftigt. Samuel är iskall och springer bara och kontrollerar andraplatsen medans Sharmarke går vidare på tid. Magiskt! Idag final kl 14, slå på TVn och följ dramatiken på SVT. Kom då ihåg att dessa killar är 19 bast och springer mot yttersta eliten inom svensk löpning.

Senare under kvällen gick starten för 10000 meter. Herrarna först. Det var varmt hela dagen, närmare 30 grader, men några grader svalare när starten gick. Tuff dag för samtliga löpare och det märks inte minst på tiderna. David Nilsson gör vad han kan och spelar ut alla kort han har i sin rockärm, men det räcker inte till och han blir tvåa efter en suverän avslutning av junioren Emil Millan. En sista kilometer på 2:34 kunde inte ens herr Nilsson mäkta med. En transportsträcka i 8 kilometer, men sen exploderade det verkligen och vi bjöds verkligen på show.

Strax därefter sprang våra magiska hälletjejer, Meraf Batha och Linn Nilsson. På pappret två solklara favoriter tillsammans med den tidigare OS-finalisten Sara Lathi. Att det skulle stå mellan dom tre var för många ganska givet, men hur medaljerna skulle fördelas var nästintill omöjligt att veta. Det visade sig även stämma när alla tre tjejer landade på samma sekund i rangordningen Batha, Lathi och nilsson. Tänk att 10000 kan bli så spännande.

Utöver detta bjöds vi ju på helt sinnesjuka friidrottsresultat frpn Monaco, bland annat ett nytt världsrekord på 5000 meter.  Sjukt..

Imorgon är det dags för min tur. 5000 meter och A-finalen startar nångång runt 15-tiden.
hörs hej!
/ örnen

2 kommentarer

  1. Lycka till, Arvid, håll dig kall – på alla sätt, innan och under loppet!

  2. Sjukt svårt att hitta en mail till dig.
    Kan ni inte klippa ihop alla popcast-lptar i ett avsnitt så man kan lyssna på dem när man löper?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2024 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑