Heldag med sernheims

Norrlandsbesök. Sernheims fyllde bilen och drog ner till stugan i kaxholmen. Nu bor dom nästan 100 mil härifrån. Sverige är långt. Det tar några timmar att bila mellan sina två hus, speciellt om man ska få med alla barnen.
Det var väldigt trevligt, vi sprang MTB-spåret, åt mat och så var man medbjuden att skåda solnedgången vid stugan med sjötomt till Vättern. Sånt där är mysigt. Man ångrar aldrig att stanna upp och kolla solnedgången.

Sista dagarna innan jobbet återigen kallar. Det blir en Roadtrip till Örebro för att springa 3000 meter. Har inte ens hunnit tänka på loppet utan fokuserat på annat men det blir nog succe, hoppas jag. Det råder kaos i löparsverige då man inte vet vilka skor man får springa med. Inför halvmaraton SM som avgjordes på formel 1 banan i Anderstorp fotade man alla löpare och vilka skor de sprang i strax innan start. Eventuellt måste man stryka löpare om det visar sig att skorna inte är tillåtna.  Är inte det galet egentligen.

Jag måste skriva mer om detta i ett senare inlägg, men det tar vi nästa vecka.
Njut av sommardagarna nu vänner, man vet aldrig om det kan vara den sista!
/ örnen


Såhär såg det ut när ekvall gick i mål som femma på halvmaraton SM. Fatta vad coolt om läktaren varit full av publik och flera hundra löpare fick ställa upp. Vilket lopp det varit då! Kanske ett annat pandemifritt år.

3 kommentarer

  1. Skoutvecklingen måste stoppas nu! Det får inte bli som hajdräkterna i simning när det regnade rekord som sen fick strykas. För hur mår samvetet när man har sitt rekord eller pb med klart snabbare skor än vad som funnits tidigare? Enda anledningen att titta på löpartävlingar annars är kampen man mot man för tiderna blir ”ointressanta”. Stopp nu!

    • Vad är det som säger att den nya skon är snabbare än det som funnits tidigare? Har du sprungit i den själv? Menar du att alla mina PBn satta i den nya skon från Nike inte borde räknas? Varför är du så emot utveckling?

      • Jag vill inte kommentera just dina skor och pb för det har jag för lite kunskap om. Om det nu finns skor som inte är tillåtna på tävling så måste det ju bero på att dom är snabbare. Varför skulle man förbjuda dom annars? Sen när det gäller utveckling så tycker jag att det är löparens utveckling som är intressant och inte skornas. Gärna teknisk utveckling men inte i sporter där man jämför tider. Det görs ju inte i längdåkning tex, förutom Vasaloppet typ. Om man utvecklar snabbare skor så ska alla ha tillgång till dom. Tyvärr blir tidsjämförelser med äldre löptider inte lika intressanta längre. Det tar dock inte ifrån själva löparprestationen. Jag är imponerad av din utveckling oavsett skor. Tror du hänger med på mitt resonemang. Sen kan jag förstå att det är kul att klättra i rekordtabeller. Sen finns det väl alltid en ekonomisk aspekt på det hela, kan man tjäna pengar så gör man det.
        Till sist hoppas jag att du fortsätter att springa snabbare 😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2024 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑