I en märklig tid med en massa inställda lopp och där föreningar går på knäna tänker många om och försöker hitta alternativa sätt att anordna lopp.

IK Vista är en förening som hade en god ekonomi med många nya medlemmar och som trots ett inställt Landsjön Runt skulle klara sig bra genom krisen. Men tji fick vi…

Helt plötsligt uppdagades det att IK Vistas konton var i stort sett tomma. Den goda ekonomin förvandlades till en obefintlig ekonomi då en person nära IK Vistas huvudstyrelse bestämde sig för att lägga beslag på föreningens pengar. Barnens och ungdomarnas pengar som skulle användas till att fortsätta den blomstrande verksamheten på Vistavallen var borta och rädslan för att klubben ska gå omkull infann sig.

Ett stort hopp har nu satts till bygden och mänskligheten i allmänhet och insamlingar har startats. En del i denna insamling är Landsjön Runt Virtual Race som är ett alternativ till Landsjön Runt som i år tyvärr inte kan genomföras som vanligt. Hur går det till då?

Gå in på https://race.se/sv/races/173/about och anmäl dig till den klass du vill delta i.

Det finns två löpklasser 12,5 km och 5 km. Det finns en rullskidklass på 12,5 km och även två cykelklasser 12,5 km MTB och 25 km Racer. Det kostar 100 kr att delta.

När du anmält dig genomför du den klass du anmält dig till var du vill. Spring i skogen, på landsväg, i vardagsrummet eller var du vill bara du genomför den distansen du anmält dig till. När du genomfört loppet registrerar du din tid under ”Min profil” som du ser när du loggat in.

Du kan självklart anmäla dig till flera klasser och får då fler chanser att vinna ett fint pris i vår utlottning. Alla som deltar är med i utlottningen och vilka priser du kan vinna ser du här nedan. Lottningen görs efter den 29 augusti då tävlingen avslutas.

– Husbilsweekend från Kabe Rental(5200kr)

– Presentkort på Sportamore 1500kr (2 st)

– Airpods från Comcenter(1 500kr)

– Kraftfull och högkvalitativ Hikoki skruvdragare från K Bygg i Huskvarna(2500kr)

– Laktattest på Yourcardio i Skärstad(1050kr)

– Ullunderställ från Norwester, skänkta av Johan och Anna Olsson. (1 000 kr)(2 st)

– Brödrost One från Comcenter(100 kr)

– Fler priser kan tillkomma efter hand…