Toppen

5000 m i lördags, glömde skriva det. Brukar ofta fundera på vilken som är eller kommer bli min bästa distans. Den man kommer tänka tillbaka på när allt är över och känna att där fick jag verkligen till det. Kanske kommer det bli 5000m för min del, men jag vet inte riktigt. Det är en vidrig distans. Det går väldigt fort och man går tidigt på rött. Inte alls som 10000m som jag ser mer som en transportsträcka.

I lördags körde jag med täten så länge det gick. Det var en taktik jag bestämt sen tidigare, och det krävdes lite mental förberedelse för att en sån plan skulle fungera. Första kilometern på 2:49 och redan då kände jag att det var snabbt. Som tur var hade jag bestämt taktik sen tidigare och då handlade det bara om att hålla sig till den sålänge det gick. Hade jag inte haft någon game plan hade jag förmodligen börjat tveka vid ett sånt läge och därmed släppt täten.

Vi fortsatte i samma tempo, mycket tack vare att Emil Millan gjorde jobbet som hare väldigt bra, och passerade 3000m på 8:27. Jag sladdade nån sekund bakom och därmed i stort sett tangerade jag mitt PB på 3k.

Men där någonstans fick jag ge mig, Vidar och Jonatan som hade 14 minuter i sikte fortsatte att öka takten. Jag som gått på rött sedan kilometer två fick kriga ordentligt och ekvall som låg i rygg bakom mig kändes väldigt stark. Vid 900m klev ekvall om och jag kunde inte följa med på den lilla lilla tempoökningen trots att jag gjorde ett tappert försök.
14:12 i mål och en fjärdeplats i loppet. Bra nivå återigen av flera göteborgare. 17st löpare under 15 minuter i ett heat, det är sjukt egentligen. Vilken toppbredd. Och det sjukaste av allt är att på toppen av den löparvåg vi har i Göteborg nu så finns jag med och fightas om pallplatser i varje lopp hittills i år. Det är häftigt tycker jag.

/ örn

 

 

1 kommentar

  1. Grymt starkt!👏🏼👏🏼👏🏼

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2023 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑