Team fribergs löpargrupp här i Göteborg ångar på. Nu när vi äntligen fått börja tävla igen börjar också resultaten trilla in, och det märks att många fått lugn och ro denna våren och kunnat träna på bra utan avbrott.
Förra helgen sprang undertecknad och Grahl in på nya personbästan båda två, 29:45 respektive 29:50 på 10000m.
I tisdagskväll var det dags för samma distans fast i Stockholm. Team Friberg skickade sina starkaste kort för att visa stockholmarna vart skåpet skulle stå. Suldan Hassan tassade med tämligen oberörd och spurtade ifrån David Nilsson på sista varvet. I mål blev det 28:31 och därmed placerar han sig på 9e plats genom tiderna i Sverige. Nilsson fortsätter att snygga till sina pers och var sekunden bakom, strax utanför top 10 listan genom tiderna.
Musse dunkar in ett nytt pers som 41 åring med tiden 28:38. Det är sjukt. Att man kan hålla sig på den nivån så länge är för mig obegripligt. Mycket imponerande och det känns så häftigt att få träna med Musse varje vecka, han tillför otroligt mycket till gruppen. En riktigt förebild.
Samuel Tsegay som dragits med sjukdom senaste veckorna fick vika ner sig när tempot höjdes men noterade ändå 28:40. Vi har alltså tre st i träningsgruppen som gör sub 28:40. Det är lite galet och det är riktigt kul att det börjar bli sån hög nivå på många löpare i Sverige, det var längesen vi såg såna tider. Ekvall 2012 senast skulle jag gissa när även han gjorde 28:31.

På hemmaplan i Göteborg säsongsdebuterade Johan rogestedt, också han med några veckors sjukdom i bagaget, men dock en fin debut på 1500m där han imponerade sista 200 och sprang i mål på 3:46.
Grahl och Philström satte varsitt nytt PB i samma lopp, 3:50 respektive 3:52. Jag och Grahl stjäl varandras personbästa om vartannat. Nu har han bättre på 1500 och halvmara och jag i min tur har bättre på 5000 och 10000. Förra året var det tvärtom. Också det väldigt inspirerande.

Till helgen blir det nya chanser för Fribergs mannar att kamma hem nya fina resultat. På lördag springer några av oss nämligen  5000m och det finns goda chanser till att många slår sina tider även där med tanke på hur det sett ut på träningarna senaste tiden. Kommer bli fint det!

Ulfs styrka som coach är, förutom hans otroliga erfarenhet givetvis, att han ser varje individ och kan anpassa träningen därefter. På så sätt får han ut individens fulla potential om allt vill sig väl.  Det är en otroligt bra egenskap som tränare när man har hand om så många aktiva samtidigt, och just när är alla väldigt bra. Det tåls att upprepa.

/ örnen

Såhär kan det se ut när man hjälper varandra till sub 30 på milen