48 mil

Maj är över. Det blev en bra månad. Ska man se nåt positivt med Corona var det att jag inte sprang en enda tävling. Det gav mig lite andrum att få träna på och bygga en ordentlig grund. 48 mil löpning är en bra månad för att vara mig. Dessutom en hel del cykel och styrketräning. Att träna på hela våren är nog inte helt fel, man kanske borde göra så även nästa år. Har man en ordentlig grund, botten på pyramiden så att säga, kan man nog skapa en spetsigare spets nu när vi går in i ett par veckor med tävlingsförberedande pass. Det ska alstras lite fart. Trimma in tävlingsformen. Spetsa till spetsen som jag beskriver det. 14 juni kör jag 10000. Det är en jobbig distans men jag har nog aldrig varit mer laddad. Det blir kul. Sub 30? Ja varför inte.

Oskar har köpt en Saab. Det är sånt man får läsa i bloggventilen sent en måndagskväll strax innan man ska sova och dessutom knåpa ihop ett blogginlägg. Man vill veta mer om saaben. Ett inlägg som bara handlar om själva bilen. Oskar Lund pratar vi om, inte claesson. Han har tillräckligt med Saabar så det behövs verkligen inte en till.

Ikväll ska jag springa intervaller och kommer dela med mig av veckans pass. Det blir följande;

3km – 2km – 1,5km – 2x1km – 2x500m

Kör på bana om du är i riktigt bra form. Då ska det helst gå i progressiv fart, från din tävlingsfart på 10km sen vidare till tävlingsfart på 5km, 3km, 1500 och tillsist bara flyta igenom femhundringarna så gott det går. Idealt. Något att eftersträva alltså. Det är inte säkert det går, men kör man för fort på första långa intervallen är det kört. Hellre hålla ihop hela passet än att behöva bryta. Är man inte i sitt livs pangform kan man köra passet lite mer tröskelbetonat. Kanske köra halvmarafart på första intervallen, gå vidare till sitt 10km tempo och sen fortsätta på den vägen. Det blir mycket lång i lite högre fart, och det är huvudsaken.
Lycka till!

/ örnen

Ibland tränar jag med suldan Hassan. Han har gjort 5000meter på 13:31. Det är bra. Jag tror han slår svenskt rekord i år, vilken distans vågar jag inte säga men jag tror det blir på 5000m.

 

1 kommentar

  1. PeterNilsson

    2020-06-02 at 9:08 f m

    Satt och läste ifatt lite blogginlägg och såg till min glädje att vi fått ett bidrag till skidspåren på ÖIS. Gick genast in på swishkontot och minsann fanns en rejäl slant insatt. Stort tack Holaveden för det. Lovar att finns det snö så kommer det finnas skidspår. (får bli bättre på att läsa bloggen varje dag).
    Stort tack från skidsektionen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2024 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑