Ett ämne som ofta kommer upp på uppvärmningen och nerjoggen är olika saker man kan baka, laga eller göra i köket. Sista veckan har glass varit ett hett ämne. Passande när försommarvärmen är isande kall. Ett enkelt men naggande gott recept började cirkulera. Alla gör sin egen lilla tvist på den, men alla är lyriska. Enkelt, gott och välsmakande efter intervallerna.

Glassmet:

  • 5 dl vispgrädde
  • 1 burk kondenserad mjölk

Smaksättning:

  • 2 msk jordnötsmör
  • 1 msk Nutella
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 dl jordnötter

Vispa grädden och vispa sedan ner den kondenserade mjölken. Blanda ner alla andra ingredienser så de fördelar sig i smeten. Lägg upp glassmeten i portionsformar och täck med plastfolie och sätt in dom i frysen. Vänta 4-5 timmar tills glassen frysit, passa på att spring en sväng, sen är det dags att unna sig lite kalorier. Naturligtvis kan man ju smaksätta med vad man vill.