Tävlingsförbud

Igår kom ett nytt besked – inga tävlingar för seniorer fram till 8 juni.
Corona sätter oss på pottkanten. Sverige är verkligen på paus. Vad ska man göra egentligen? Det känns som veckorna rullar på innan jag ens hinner tänka, vi är redan i mitten av maj alltså?
Idag skulle göteborgsvarvet gå av stapeln. Jag har sprungit 7 år i rad. Det hade såklart varit kul med ett åttonde. Det var göteborgsvarvet som fick upp mina ögon för Göteborg, det är ett härligt lopp måste jag säga. Jag springer det mest för stämningen.

Jag är ingen expert på virusspridning men jag kan tycka det är lite parodiskt hur man hanterar vissa frågor. Fotbollen ska dra igång. Varför då egentligen? Snacka om att döda sporten om man spelar inför tomma läktare. Allsvenskan bygger ju till stor del på läktarkulturen. Det är ju inte världens bästa liga rent fotbollsmässigt. Friidrotten drar det fega beslutet att inte tillåta tävlingar. Det känns konstigt när det är en sport som går att kontrollera väldigt enkelt. Man kan springa i heat, bara lokala tävlingar och publik är det ju knappast tal om över huvud taget. Vi kommer ändå springa tillsammans på våra gemensamma träningar, så vad är skillnaden?

Jag ser gamla tanter och gubbar på spårvagnen varje dag. Varför får dom åka vagn när inte studenter får åka flak? Det är också ett märkligt beslut. Är det inte för de äldre och sjuka vi bommar igen samhället och låter företagen dö?

Nu kämpar vi på och gör det här gemensamt. Förhoppningvis rullar det igång igen i sommar. Jag tror det i alla fall. Och just nu behöver jag något att tro på för att hålla modet uppe.
/ örnen

”Nu börjar det bli grönt” sa jag för två veckor sen, jag sa det även igår under passet och kommer förmodligen säga det om två veckor igen.

6 kommentarer

 1. Paolo Roberto

  2020-05-16 at 5:31 e m

  Hade du persat på Varvet i år tror du?

 2. Paolo Roberto

  2020-05-17 at 3:38 e m

  Godkänner ni varandras pb i dina löparkretsar om det görs på träning så att säga? Jag är imponerad av att ni orkar träna så mycket och är dedikerade trots att det knappt ger några pengar eller utrymme i tidningar!

  • Nej det gör vi inte eftersom det inte är sanktionerade tävlingar. Men det är ändå skönt o stämma av så man vet vart man ligger till.
   Såklart att det är tufft att träna på utan några tävlingar i sikte, men vad ska man göra?
   Jag ser det som en perfekt tid för att bygga upp en ordentlig grund och kunna ta nästa kliv när tävlingarna sen börjar dra igång.
   / örn

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2023 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑