Slamfärg & frukostmacka.

Sitter och hör en äggklocka ticka tik, tik, tik. På frivillig basis har man tagit en uppesittar stund. Då passar det perfekt att den här bloggen fortfarande lever. Två surdegsbröd ligger I ugnen och väntar på att bli 96grader. Enligt instruktioner borde det inträffa om ca 20 minuter. Strax innan midnatt.

Surdegen är lite av den här konstellationens skötebarn. Den får omsorg. Blir matad två gånger om dagen med lite rågmjöl eller vetemjöl. Att hålla den vid liv ligger inte på mitt bord. Där är man inte förtrodd. Den där degen konkas fram och tillbaka. Men att vakta den fram till midnatt, där kliver man in. Bröd är fantastiskt men inte så fitness. Bröd är en bit av det gamla Sverige.

Börjat rödmåla panel. Det är smidigt. Roligt faktiskt. Har en liten rolig grej. Har flera olika leverantörer av byggprodukter men den största  delen har Optimera. Då jag valde bort deras klassade panel och köpte en lite dyrare norrlandsgran så kommer södergaveln få dom fyra första bräderna på högersida av den lagerhållna bortvalda panelen. Något jag och mina polare kommer utvärdera år efter år efter år sedan. Första ölen tas alltid i samband med en titt på södra gaveln. Det ska bli sen gammalt.

Holaveden har pratat om Bilsemester i sommar.  Vi får se. Bloggen lever ju.

Sköt om er.

2 kommentarer

  1. Det räcker ju med att mata en surdeg varannan vecka…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2023 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑