Vänd kameran mot dig själv och bestäm köksbord.

Det är selfieväder i Sälen. På höjderna, startgärdet är en katastrof. Man ser många selfiefotografier utmed rälsen kring fjället. Vad man än kan tro så är det bara mobiltelefonen alltså tekniken som möjliggjort explosionen av selfies. Fenomenet är klassiskt, att rikta kameran mot sig själv alltså, närstudien av sitt eget ansikte. Människan är experimentell. Det är mycket av vårt handlande vi inte förstår.

Edvard Munch föddes 1863. Han var selfiekung på sin tid. Fotograferade både sig själv och sina kompisar. Gärna i naturen och gärna precis så som naturen skapat dem, alltså nakna. För dem  med jobb i Stockholm kan gå till thielska galleriet och beskåda och fundera.

Känns lite bättre nu rent formmässigt för att få lov att återgå till mig själv, rent formmässigt alltså. Det är säkerligen vädret. Fick ont i axeln sist jag åkte med Matthias Qvarnström, fick vända hem diagonalandes. Fick ont i ryggen, fick gå på skidorna mellan Egnahem och IKHP. Det tog en mindre evighet.

Åkte med Markus Qvarnström idag. Tänka sig att det alltid finns en Qvarnström till hands. Det var magiskt. Hårt, snabbt. Vi kände oss som elit ett tag. En helikopter cirkulerade nämnligen över oss. Inramningen. Atmosfären. Man fantiserade. I bland får man kosta på sig att drömma lite. Det kostar så lite. 70 kilometer idag. En paus för själen.

Har man slarvat bort sin mössa får man ta en som är förliten. Det är sen gammalt. Tager vad man haver.

Men allvarligt, man tänkte mest på om motorn till köksfläkten ska sitta inne eller ute? Hur man reder ut klassningen på virke? Mittenpostens vara eller icke vara i fönstren?

Vi hörs

1 kommentar

  1. Tack för årets bästa pass i pangväder. Lycka till med alla beslut framöver.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2024 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑