På fredag blir det ett väldans väder. Regn. Så där blött trist och mörkt. En själslig begravning. Men efter regn kommer solsken. På lördag har vi minusgrader så även på på Söndag och Måndag. På tisdag kommer första snön dimpa ner. Kanske snöar det ännu mer på onsdag. Det är möjligt vi åker skidor för första gången på torsdag. Allt detta alltså i veckan efter kommande veckan. Vi är på tårna.

På lördag ska ja åter jobba fysiskt med mitt husprojekt. Alla andra dagar fundera och planera. Man är taggad. Måste vara på tårna.

Första advent om en vecka. Ska satsa på att ha en riktigt mysig dag. En återhämtningsdag. En själslig läkandeprocess. Om söndagen är fri så är lördagen från gryning till mörkrets inbrott plus moms. Effektfullt arbete.

I lördags så bestämde FIS att det ska införas ett förbud mot flourvallor för alla till säsongen 2020/2021. Största orsaken är hälsoeffekten. Perflourerade alkylsyror är jävliga då dom binder sig intill protein i kroppen till skillnad mot andra miljögifter som fastnar i fettet. När man har mätt dessa ämnen så hittar man dom överallt i människor,djur,mark,vatten. Det är rena skiten. För det är ett fantastiskt ämne i många användningsområden precis som PCB men konsekvenserna är skadliga. Hälsoproblemet är det främsta men även miljön tar skada, hur mycket vet man inte men det är inte fluoret som blir på belaget som är problemet utan snarare allt som sicklas bort och slängs i sopporna och sedan inte bryts sönder vid förbränningen utan hamnar i regnvattnet. Vad vi egentligen ställt till med är det väl som vanligt ingen som vet?

Swix har redan en ny linje produkter under namnet ”future cera” som är ska vara godkända.
Hur många som läser här har egentligen åkt något lopp på sicklade skidor? Det kanske lär öka nu.
Vad har man kommit fram till för testmetod? Är flourvallor fattigmans epo?

Om man fuskar? Är det då samma regler som vid doping. Klarar man inte första testet vid målgång så skickas skidorna till B analys. Positivt där så är det två år. Går man inte in stenhårt här så blir det ingen ordning, risken blir att det inte blir det ändå.

Är det verkligen någon som vallar med fluor nu när man vet att det kan sabba spermierna? Är Vasaloppet så viktigt. Ämnet går ju aldrig bort, är i stort sett oförstörbart. Alla har heller ingen nytta av sina spermier.

Kan man ha en sickel i ett rillverktyg? Rätt vinkel och ingen risk att man slinter. Man bara sicklar av skyddsparafinet, sicklar med rillverktyget, drar en rill sen kan man åka, fort. Man behöver inte ens fästvalla nuförtiden. Så smidigt, framtiden är ljus. Snövit skulle ja vilja säga.
Känner en kille här på bloggen som skulle kunna bygga detta drömmarnas verktyg, vänta bara på hans nästa inlägg.

Foto: Jimmy Hultberg