Det är åtta och en halv grader ute. Det doftar nybakat i huset. Man är lycklig. Inser man inte det nu så kommer livsprojektet aldrig att gå i extas. Det är väl där man vill hamna, när det tar fart och lyfter. Nästintill okontrollerbart. Som när saxen kommer in i en rocklåt. Den totala känslan. Endorfinerna nästan sprutar ur öronen. En skalle som fontän av lyckorus.

Den gode Bengt Brülde beskriv lyckligheten(?)i tre formen.
Tillbakablicken – Minnet, då var man lycklig, ett konstaterande.
Euforin – Pang, mitt i prick, du är världsmästare, köpet gick igenom. Släng dig på marken och invänta tyngden av alla dina lagkamrater.
Uppenbarelsen – Jag är lycklig nu, jag är lycklig nu. Det är lite märkligt.

Rullskidor är inga större problem idag. Borde montera upp min stakmaskin någonstans. Har en idé. Vi får se. Hoppas kunna få hänga på Robban nåt pass.

Äntligen gör Sveriges styre nåt lite upproriskt och bra. Man står på sig. Kina kan dra åt helvete. Kommunistpartiet har inte bidragit med nåt till mänskligheten.

Lycka kan också vara kroppsarbete och stekt salt sill. Receptet för utebliven hungersnöd.

Ett drev kom genom skogen på morgonen. Ett vildsvin ut på åkern, sen direkt tillbaka in i såten. Vilken storlek!

 

Har sprängt berg, så det skälvde i marken. En skidåkare hjälpte mig. Vi är ändå ett slags folk, samhörighet. Lastade ut berg och fyllde bakom ladugården. På åkern fick ja se en fet gräsand komma vakande mot diket. En sån stund. Bara upplevde det. Helt paralyserad. Båda kanske funderade var den andra gör där. Inte vet ja. Tänkte att det är en bra granne, hoppas han tänker likadant.

Ska avsluta det här och börja se en film. Vet inte än vad det blir. Vi får se. Kan dock rekommendera den här rullen av Agnieszka Holland. Mycket bra.