Igår föll det snöflingor från himlen mest hela dagen. Ett tecken på att vintern är på väg. Än blir det mest blask men i sinnom tid kommer det bädda in vår värld i ett förhoppningsvis tjockt fluffigt täcke några månader. Snön skapar ett lugn i människorna, terapin att se snöflingorna under gatlampan är gratis. Runt om i världen är det allt annat än lugn. Bomber, skjutningar och protester. Vi behöver snö. Kom och tänka på när jag och en kompis skrev ett kemiarbete på gymnasiet om sprängmedel. Vi var väldigt intresserade och ganska duktiga på kemi på den tiden. Vi hade samlat på oss en grundkunskap i hur nitroglycerin tillverkades men planerna på att få baka in lite praktik i arbetet grusades efter ett tag av några lärare vill jag minnas. Vi såg bara möjligheterna, vi visste ju hur man skulle göra för att kyla blandningen för att undvika ofrivilliga explosioner vid tillverkningen. Altavista på Netscape Navigator hade givit oss alla svar vi behövde. Sandagymnasiets Natur-lärare såg på saken med andra ögon. Idag hade nog Säpo varit inkallade.

Trots att jag inte åker så mycket skidor längre är det vissa saker som fortfarande sitter i. Begäret att kolla väderprognosen efter snö från oktober och framåt verkar aldrig gå ur. Begäret att åka rullskidor i november försvann dock väldigt fort.

Testa foten i lördags. Kändes inget varken under passet eller dagen efter. Idag vågar jag mig nog ut på lite intervaller igen efter några torra veckor.

Funderar på om jag ska ge mig på skiergen innan Orsa-lägret eller om jag ska gå på rutin. Kommer bli svårt att hänga med på stakningen, kanske får sikta in mig på skate.

-OL