Frosten biter i oss, vi ute jobbare. Vi är i den där perioden av vänjande. Började med långkalsonger, det gick en halv dag. Några underbara stunder har passerat mellan minusgrader och regnskurar. Det har snöat i Månsarp. Men när Vättern ligger blank och Huskvarna berget står i blandfärg är det bra vackert. Hösten börjar bli en favorit.

Bytte bindningar på rullskidorna så man kan börja åka på treor efter en sommar på snabba tvåor. Otäckt trögt.

Idag kommer två nobelpris i litteratur och en bok anländer via posten. Mycket tveksamt om det är en av vinnarna. Hösten är läsningens tid. Speciellt nu när det tillkännages en massa nobelpris. Men ikväll blev det inte många rader lästa. Ingen lust. Började med nobelpriset i fysik.  Det skulle man ju aldrig gjort. Skallen helt ihopknöglad. Universum består av 5% materia 25% mörk materia och 70% mörk energi. Klickade på krysset och kollade på slagsmål istället. Fysiker.

Missar öisloppet. Ska ut på resa. Ingen hälsoresa.

En bok man borde läsa är säkerligen What technology Wants av framstegsevangelisten Kevin Kelly. Han menar att internet är svaret på alla frågor vi någonsin kan vilja ställa. Vi människor lever idag i symbios med våra maskiner påstår han. Vad säger du om det Anders Hansen? Vad tror du? Hur stort är priset som vi får betala för internet? Är priset lågt eller högt? Bör man reglera sig själv och framförallt bör man reglera sina barn?

Marshall McLuhans slår fast att dom verktyg vi skapat sedan kommer till att omforma oss. Enligt neurofysiologin så beror det på att våran hjärna till så stor del är plastisk alltså att den formar sig efter den kringliggande miljön. Vi formade internet och internet omformar oss.

Man blir alltid förundrad.

Det tåls att tänka på.

/Johan