Paradiset

Himlen är mörk över paradiset
Jag rör mig bort denna vintern
Gör mina avtryck i slasket och isen
Du hittar mig säkert igen
Jag anar en stor stad långt bort, långt bort
I otakt och dissonans
Bland droger och bloggar och ensamhet
Hur ska du ha en chans?
– 
LW

Sitter och blickar ut från mitt köksfönster. Mellan de höstfärgade träden ser jag gråvita skyår. Det är en tisdag i oktober och utanför leker en hel förskola. En dagisfröken står och tittar ner i sin mobil. Det regnar och jag ska springa intervaller senare idag. Mitt träd utanför är superfint, alldeles knallrött. Häromdagen gick det tre råddjur mitt i våran trädgård, vad vackra djur det är. Speciellt med lite solljus som gör att dom nästan blänker. Blev sugen på att ta jägarexamen.
Är detta mitt paradis? Kanske.

En riktigt bra vecka fick jag ihop, den första sedan jag skadade mig 6e juli. Inget och tänka tillbaka på och stressas upp av utan istället bara blicka framåt och ta lärdom. Det som varit har varit och det kan man inte göra nåt åt. En hård läxa.
Att fokusera på något är nog väldigt bra för mig. Nu när jag springer igen känns det som jag tacklar alla övriga problem lite smidigare. Både privat och på jobbet. Allt handlar om balans i livet, och när det ena benet inte riktigt är starkt nog att stödja på svajar det. Nu känns det stadigt igen. Hoppas jag. Vore väl typiskt om något skulle dyka upp och rasera denna tillvaron jag lyckats landa i.

Öis-loppet?
– Kan du ge dig på. Skulle aldrig missa.

After run hos Robban?
– Vore väl lämpligt eftersom han övergav oss under lidingöhelgen.

Goda hälsningar från Göteborg – mitt paradis.
/ Örnen

ÖIS-loppet 2018

4 kommentarer

  1. Vill du skjuta rådjur för att dom är vackra?

  2. Va snygga vi var 2018!

Lämna ett svar

© 2024 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑