”Semester hade jag 1977. Jag har inte kommit ifatt än.”  – Känd.

De är välbehövliga de där veckorna trots allt. Förra året satsade jag mer på att jobba än att vara ledig och det straffade sig rätt hårt till slut. Hösten innehöll jobb på dagen och kvällen. Annars var det helgjobb. Men det ledde till ett nytt jobb. Det var ju ändå nåt. I år har jag satsat hårt. Tre veckor plus en vecka. På måndag är det tre första veckorna över, men snart ännu en vecka av ledighet. 35×35 plattorna lades på framsidan, kontakt togs återigen med byggare. Barnen rastades på lekplatser. Övergödda av alldeles för mycket socker, men vad fan. De rör på sig och tv:n har varit avstängd. Jag letar i frysen, hittar pytt i panna, vändsteker ett dussin ägg. Alla blir nöjda. Brygger ännu en kopp kaffe viker tvätt, klipper gräs, åker och badar. Snusar en dosa om dagen. Semester.

Med andra ord har träningen rullat på sådär. Det har blivit lite här och lite där. Tankarna där är på höstsäsongen i division 4-fotbollen. Hålla ihop kroppen i en annan form av intensitet och fysik. Igår kväll körde vi sommarträning. Tabata, burpees, armhävningar. Så otroligt enkla grejer, men så otroligt effektivt om man vill bli lite otäckt darrig. Kom hem och öppnade en Mariestad och startade gräsklipparen. Vissa kvällar alltså.

Såg Gyllene Tider förra veckan. Nostalgi ändå. Gick dit för att höra Ska vi älska så ska vi älska till Buddy Holly. Låten och gitarrsolot som fick PeterNilsson att återvända till dansgolvet på min bröllopsfest förra året. Han och fru Nilsson hade gått hem, men de kom inspringandes och spelade elgitarr en sista gång. Sofiero, Helsingborg. Picknickkorgar. Lådvin och kex. Själv hade jag blandat groggar i PET. De gick åt. Där och då gick jag med på att cykla Vätternrundan 2020 på sub 10. Mannen jag ingick denna överenskommelse med är en man som står vid sitt ord så nu måste jag börja se över min utrustning och kanske börja cykla. Men jag tror det kan vara bra. Börja cykla till jobbet. Börjat kolla min bränsleförbrukning och insett efter snart 13 år med körkort att det kan göra stor skillnad om man kör lite smart. Kör man inte alls borde det rimligtvis inte dra något alls.

Ja, ja. Vi säger väl så.

 

/RD