Det är inte så jäkla lätt hela tiden. Och tur är väl det.

Det är när saker går in i ekorrhjul som det är dags att kugga ur maskineriet och få det på en annan kurs. Jag har alltid trott att det är rutiner jag behöver, men i själva verket är det nog dess motsats. Olika roller, olika tider och olika projekt. Precis som med träning är det viktiga kontinuitet i tillvaron. Fyll den med viktiga saker. För dig viktigt.

I träningsväg har det varit en dålig vecka, men så blir det när man har renoveringsprojekt och man trycker ner sig själv något på prioriteringslistan. Efter Eksjö stadslopp vet jag var jag står, men det är svårt att trycka in så mycket mer nu. Får nöja mig med att jag har en ganska hög lägstanivå i mig. Har inte skrivit så mycket om loppet så här är några tankar.

Tävlar så sällan så att åka till Eksjö utan att satsa lite kändes idiotiskt. Tänkte försöka hålla 3.30 så länge det gick. Första fyra kilometerna höll det bra, men när man tävlar mot andra personer är det kanske bra att försöka dra nytta av dem också. I och med att jag sprang på klocka hamnade jag givetvis själv efter 2 kilometer och fick således bli min egen lyckas smed. Det kloka hade ju varit att slagit av något och försökt dra nytta av mina kombatanter. Nu blev 5:e och 6:e kilometern lite väl prövande och när jag väl kom ikapp en löpare insåg jag att jag var helt färdig efter 7 kilometer. Sista tre var inte vackra. De var hemska. Första halvan på 17.30, andra halvan, en minut långsammare. Men övermod är ju lite charmigt ändå. I alla fall när det är lyckligt ovetande övermod.

Var på en riktig fotbollsfest igår. ÖIS/Vistas damer vann hemma mot Nässjö inför storpublik på ÖIS-gården och ligger just nu på kvalplats till division 2. För ett år sedan var damlaget helt nystartat. Galet!

Tre veckor kvar innan semestern startar. Overkligt.

Blir inte mycket klokare av detta va? Nu kör vi en vecka till!

/RD