Tack alla!!!

Dagen efter, det knastrar fortfarande mellan tänderna. Gruset på löparbanan piskades så hårt att tankarna föll åt riktigt vindpinad fjällsnö. Det lätta följer med det hårda blir kvar. Men vi ska vara tacksamma, att vinden kom från rätt håll.  Och vilken morgon. Sol, efter alla hot om regn så kändes det som Yes! Nu kör vi. Efteranmälningarna rullade in och tillvaron lystes upp av livets ljusa sida. En havsörn seglade över vattnet. Mäktigt. Naturen och alla dess krafter. Energier.

Löpning och konditionsidrott är lek med flyktinstinkten. Man kan pressa sig, mer än man tror. Man känner sig jagad, av dom där bakom. Man slåss med hull och hår för att ta sig framåt. Det är otroligt. Så många prestationer vi har fått se. Press ger upphov till en enorm utvecklingspotential. En havsörn, kan bli två och en halv meter mellan vingarna. Enligt hörsägnen så tog en örn ett lamm på andra sidan sjön förra året, lyckades lyfta med det men tappade det på betet lite längre upp mot skogen. Antar att också Havsörnar vill vara kungar och skryta för sina polare. Som Oscar Claesson. Kungakrona på, mantel och kanske en sån där liten töntig stav i guld. Eller varför inte en skruvdragare. Fyra segrar runt sjön nu. Bara nio upp till Wikner. Wikner återigen topp 10. Respekt. Män som leker med mjölksyran. Som är en överlevnadsfunktion.

Även naturen leker. Det är lätt att tro, som Descartes sa att Djur bara är maskiner. Äter och knullar. Men även naturen leker. Två havsörnar som tar en harpalt, kan leka med den innan klorna har orsakat tillräckligt stora skador invärtes att den avlider. Den ena örnen reser rakt upp med harpalten i klorna och släpper den så att den fångas upp av den andra örnen på färden neråt. Vi ska aldrig blunda för naturen. Vi ska försöka se den för vad den är. Visst har Fysikerna rätt där, men dom är ändå helt hopplösa. Nej det finns väldigt liten chans till att en Örn skulle ta ett barn från en barnvagn. Väldigt liten, men inte 0,0.

Jenny Johannesson tog fjärde segern. Respekt. High Five.

Tobias Westman vann inte rullskidorna. Saknade skejt. Frågade efter loppet om det inte finns tillräckligt med Stak-mongo lopp? Det gör det men Rullskidorna har två SM distanser över skejt nu. Så var det inte för bara några år sedan. Vi tänker satsa mer på dubbleringen.

Resultatlistor är ett helvete. Det blir aldrig rätt. Måste kontrollera hela tiden. Och återigen. Igen. Vara snabb och konsekvent. Hitta fokuspunkter.

Lottade priser. Verkligen helt hopplöst. Är man inte på plats så borde chansen gå förbi. Nästa år kanske det blir lottring och en lott till alla som är på prisutdelningen. Det är segrarna i respektive klass värda. Hyllas den som hyllas bör.

Glöm aldrig dom som står bakom. Spellistan som var en hyllning till Musikproducenten Rick Rubin. Hittar ni här under. Landsjön Runt 2019 på Spotify.

 

4 kommentarer

 1. Tack själv för ett fantastiskt kommenterande. Landsjön Runt är och förblir en folkfest.

 2. Niklas Solsjö

  2019-04-29 at 7:35 e m

  Tack för en bra arrangerad tävling! Premiär för egen del 🙂

 3. Michael edgren

  2019-04-30 at 4:39 e m

  Världens bästa speaker! Roligaste loppet på året.

 4. Nu måste Robban fixa in dig på radiosporten han har ju kontakterna………..

  Grymt engagemang, som i sin tur skapar minne o upplevelser för andra!

  mvh ji

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2024 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑