Några dagar har passerat och ytterligare några bra pass har avhandlats. För tillfället har jag ett riktigt bra flyt i träningen. Förra veckan körde jag nästan 14 mil, med bland annat 10×1000 meter på bana med 1 minuts vila där jag lyckades snitta under 3:00 på varje intervall. Denna veckan har börjat precis lika bra då vi körde 5×2000 meter och höll i princip samma fart, vilket är ett betydligt tuffare pass enligt mig. Kanske kan man få till något bra den första maj då jag och göteborgarna ska ut och demonstrera på Slottskogsvallen hela 25 varv. Upp till kamp, alla ska med osv osv.. Det blir min första 25-varvsfrossa och jag räknar med både nytt PB och mjölksyrafest!

När jag flyttade till Göteborg hade jag en liten förhoppning om att få till ett löppass med idolen Micke Ekvall vid något tillfälle. Detta har jag inte lyckats med, men i söndags jobbade vi tillsammans några timmar då vi inspektera skor åt löpare som var ute och harvade långpass vid Skatås. Det blev mer snack än jobb en sådan söndag, vilket jag tycker var väldigt givande. Micke är stenhård, inte bara med sina politiska åsikter utan också vad gäller träningsmentalitet. Jag tror inte det finns någon hårdare idrottsman eller kvinna i Sverige än Micke. Det går att diskutera givetvis men hans inställning är otrolig. Det har tagit honom både till VM, EM och nästan ett OS som han givetvis borde fått springa eftersom han klarat kvalgränserna men blev nekad eftersom SOK ansåg att han inte skulle ha möjlighet att placera sig topp 8 på maraton. Märkligt resonemang men så var det.. Eller är det konstigt? Diskutera i kommentarsfältet. Nu är Ekvall tyvärr långtidsskadad, men försiktigt optimistisk till att det eventuellt går att springa bra senare i sommar och då hoppas jag vi kan få till ett långpass ihop så man får höra mer om hans träning.

Livet i butiken rullar på fortsatt fint. Jag har eventuellt börjat prata lite Göteborgska på senare tid, så det ska bli skönt med en helg hemma i Kaxholmen så man kommer tillbaka till sitt rätta jag igen. Vissa ord sticker ut mer än andra, men varenda Göteborgare säger ¨shex¨ och ¨dessa¨ istället för ¨kex¨ och ¨domma¨ och det tänker jag nog aldrig börja med, oavsett hur länge jag blir bosatt här. Gådän tjabon här jobbar ja..

Pekar på balkongen där jag delar vardagen med min sambo. Nu ses vi inte lika frekvent när båda jobbar olika tider, men när han kommer hem på nätterna brukar vi prata en hel del hävdar han. Inget jag är medveten om tyvärr, men tydligen kan jag kan inte ens hålla tyst när jag sover. I söndags var vi lediga båda två och tog då varvet runt Göteborg genom att passera båda broarna i strålande solsken och säkert 15 grader varmt. Av någon märklig anledning hade jag tagit på mig exakt samma kläder som jag sprungit med hela vintern. Man ska ju svettas in våren sägs det, men det där var att överdriva. Från och med nu har jag plockat undan vintertightsen. Suget att springa fort på göteborgsvarvet har så sakteligen smugit sig på, det blir nog en anmälan. Ses vi då?

Allt gott

/ örnen