oj!

Är det redan min tur igen? Tydligen!
Det känns som det var alldeles nyss jag skrev ett inlägg. Vilket är helt sant visserligen.
Sprang 10×1000 på bana i tisdags, en minuts vila. Svårare än så behöver man inte göra det. Enkelt sätt att ta reda på hur bra man är. Lyckades få ner tiderna mot 2;57/kilometer i snitt när passet var avklarat. Hagelin på jobbet menade att jag skulle återkomma när jag kunde göra 15×1000 med 2:52/kilometer. Då förstår man lite vad det handlar om. Löpning är hårt. Jag gillar löpning för det är så jämförbart. 10×1000 på bana med 60 sekunder vila kommer vara exakt samma sak om 10 år, och det var exakt samma sak för 10 år sedan.

Magnus Bergman sprang alla sina kvalitetspass tre dagar i rad, sen körde han fyra dagar med bara distanspass. Nästan alltid samma intervaller. Han blev bra. Sen drog han av hälsenan ett par gånger.

John Kingstedt slog nytt världsrekord med barnvagn. Vagn + barn vägde 18kg tillsammans. 10 kilometer tog 32:20. Är det verkligen elit att tävla i en hittepå-gren, eller är det lite jippo över det hela?

Mattias Claesson kunde springa 4x400m med tre minuters vila och hålla under 50 sekunder på varje intervall. Sen spydde han. Men han gjorde 1:46 på 800 meter. Det är så himla bra. Jag tror aldrig jag blir en 800-meterslöpare, men jag måste testa nån dag känner jag. Funderar mycket på vad som kan bli ¨min¨ distans, vilket personbästa som kommer vara det bästa när jag väl slutar springa. Svårt att veta, kan bara spekulera men jag hoppas det blir 10000 meter. Tänk om man kunde bli sen sub 30 löpare.

Till imon ska jag sätta klockan. Ska kika på avslutningen av Visma Ski Classics. Jörgen Brink gör sin sista tävling, likaså John Kristian Dahl. Vilka legender. Hoppas nån svensk kan bryta denna norska dominansen nu, men jag tror knappast det. Samtidigt ska jag dricka en kopp riktigt starkt kaffe och ladda för veckans andra intervallpass. Sätta sig på en uteservering senare på eftermiddan kanske? Det får nog bli så!

Med vänlig hälsning,

Örn

Run hard. Enjoy the hard work.