Inte för att man längtat men ändå, det är fredag. Då blir det Metallica på väg till lunchrestaurangen. Det är sen gammalt. Ska vaska av bilen innan man sticker från jobbet, det är feeling. Bytt glödstift på den tredje cylindern, fått på sommarsulorna, måste byta bromsklossar, beställt från Tyskland. Allt kräver sitt underhåll. Sannerligen. Bytt den kraschade vindrutan. Is eller vad det nu var som föll rätt ner i mitt synfält.

Ska träffa ”min nya flickvän” i baren på Hemma. Ska förströ tiden med frukt och dippbara såser. Vi ska se Strindbergs Ett drömspel. En dotter till en Gud ska leva på jorden under människornas livsvillkor. Det är synd om människorna, konstaterar hon eller Strindberg. Ska man försöka leva ihop är det lika bra att ta reda på vilka villkor som gäller.

Vissa saker förvånar en och vissa saker passar inte in i bilden. Orolig stämning i flocken ikväll när PeterNilsson inte dök upp på intervallerna. Vart är han? Han är i Ullared! Gudarna måste blivit tokiga.

Vi måste passa på att gå in lite lätt på favoritämnena fysiker och Instagram. När det gäller fysikerna så startar ett högintressant forskningsprojekt nu som ska leddas av biofysiken Hans Liljeström. Det innefattar förutom fysiker då även filosofer och datamodellerare. Man ska undersöka den ”fria viljan” genom ett rad experiment. Vi ska försöka följa det här så gott vi kan. Man vill alltså ta reda på om det överhuvud taget är möjligt att ställa någon till svars för sina handlingar(så som brott) om verkligheten nu är helt förutbestämd. Det är högintressant och tänkte vi skulle ta en genomgång vid tillfälle vilka filosofer som kommer arbeta på det här. Som vi skrivit om tidigare så är en fysikers verklighetsbild att varje stund är flera olika stunder fast i parallella universum fast ändå samma stund. Knepigt det där. Hans medverkade i Morgonpasset i P3 denna veckan och det tycker vi verkligen alla borde lyssna på. Ska försöka länka härunder.

 

Att norska skidåkare bör tänka sig för innan dom publicerar på Istagram är såklart nonsens. Sociala medier är en form av hävdelse, och hävdelse är bra och rent nödvändigt. Att inte vara sig själv och agera ut självcensur när man är en förebild är det dummaste man hört, på hela veckan. En förebild ska vara sig själv med hela historien. Sen att en 15åring är dum i huvudet och kan fatta felbeslut är också helt naturligt. Man är inte vuxen och färdig utvecklad när man är 15år, man måste observera och lära från vuxna. Man måste lära sig att förstå vad som ligger bakom allt det glamiga. Censur är aldrig bra. Låt oss slå fast det. Sen om det blir lite avklätt och naket det är bara bra sen är det roligt att kärringar som druckit lite mycket lådvin och ser ut som dom blivit runtkörda i en torktumlare klagar över en bar mage el öppen sexualitet. Enligt källor till Holaveden så liggs till och med mer på ett OS än på nyhemsveckan. Tänk er själva unga,vältränade, nervösa, en explosion i kroppsliga kemikalier. Det bästa du kan försöka med när du är 15år är att försöka ta dig till OS och sen försöka ligga med någon som också tagit sig till OS. Gör du det så ska vi följa dig på Instagram.

Instagram handlar mycket om kropp. För en del är just Instagram ett kroppsarbete. 2 miljoner människor följer ett flöde av Jen Selters rumpa. I stort sett dagligen. En rumpa som är hennes levebröd. Till det har hon 150 olika yogabyxor. Respektera hårt arbete.

 

<iframe width=”100%” height=”150″ src=”https://sverigesradio.se/embed/episode/1283801″ frameborder=”0″></iframe>

 

 

Nu är det dags för drömmar.

Vi hörs

/Johan