Vänta tills våren

Träningen rullar på. Göteborg är underbart även om det regnar eller himmelen är blå, Poseidon skiner alltid ändå. Ibland kan man få ett sms sent en kväll ¨nya bud, vi springer med Musse imon bitti. intervaller.¨ Då vet man att det blir åka av och det kan vara läge att få all den sömn som är möjlig på Sibgårds soffa. Fem killar, varav 2 arbetslösa, 2 heltidsproffs och en arbetare/soon to be heltidspappa stod redo i gryningen och väntade in att profeten Mohammed skulle räkna ner till första intervalldraget. 3-2-1 och så var vi iväg på första tvåtusingen. Livet har sina stunder ändå!

Senaste 8 dagarna har sett ut ungefär såhär. Stabil grundträning där farten inte är det viktigaste utan fokus på genomförandet. Få in milen som man säger. Nästa tävling blir på nyårsafton och kommande veckor ska jag försöka trimma in farten ytterligare.

Dag 1 – 12,5km lätt distans + 90min styrka
Dag 2 – 3x10min tröskel (3:25 – 3:25 – 3:20)
Dag 3 – vila
Dag 4 – 8x1000m (3:10 snitt) Värt att notera är att vi var ca 50 pers som körde tillsammans.
Dag 5 – 25km långpass
Dag 6fm 10km em 8km
Dag 7 – 4×2000 + 2×1000
Dag 8 – 15km lätt distans + 30min styrka

Efter Palles inlägg igår blev jag sugen på några dagar i Orsa. Inte för att jag är ett jättestort fan av att dricka vin, utan mer för att få lite omväxling i underlaget. Jag är ju riktigt svag för minusgrader, blå extra-före och dessutom ryktas det om att bröderna Sjöberg ska dit så det är ju inget man vill missa. Därefter går vi in i Friidrottens hus och trimmar in farten som sagt. Helst sub 3 fart. Helst den röda zonen.

Det finns hopp, nu väntar vi tills våren. Då blir det åka av är jag övertygad om!

 

/ örnen

 

 

 

1 kommentar

  1. Guldlock till finnkampen ! Go go go !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2023 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑