Stafett

Stafett är himla kul. Löpningen tas till en ny dimension när en grupp individualister förenas och siktar mot ett gemensamt mål. 5×5 kilometer runt rocksjön, öltält och livemusik. En kommentator som faktiskt nosade på Palle-nivå men som tyvärr åkte hem för tidigt. IKHPs nya arrangemang får 4 av 5 brödrostar, det enda som saknades var deltagarna. 45 lag är för dåligt, men förhoppningvis fattar jönköpingsborna koncepten inför 2019 och det blir lite fart på arrangemanget rent deltagarmässigt. Tänk vilken nerv tävlingen får när folk börjar utmana varandra på firman, eller när de stora företagen börjar köpa ihop ett lag för att försöka ta hem vinsten, eller när kompisgänget utmanar ett annat kompisgäng över ett flak öl. Då blir det fest på riktigt! Jag tror Husqvarna AB vinner nästa år. Om inte Mats Andréasson får nys om att det är stafett..

Tieto vann första upplagan av stafesten där jag fick äran att axla den svåra fjärdesträckan. Jag tänkte skriva att jag aldrig hade klarat det utan mina lagkompisar, men vi vann med över 20 minuter så visst borde jag klarat att vinna det helt solo också. Som ett långpass typ.  Men det var hundra gånger roligare att dela på vinsten som ett kollektiv.

På tal om kollektiv. Gå och rösta. Du har typ en uppgift som du verkligen borde göra som medborgare i det här landet, se till att gör det redan nu. Rösta på ett parti som inte gör skillnad på folk och folk. Ett parti som värnar om kollektivet. Ett parti som ger Sverige en knuff i rätt riktigt, inte en knuff åt sidan och allra helst inte en knuff rakt bakåt. Krångla inte till det nu, så himla svårt är det inte.

/örn

 

5 kommentarer

 1. Är det inte lite fusk att ”hyra in” en äppelleverantör i laget ? 🙂

  • Holaveden

   2018-09-07 at 12:38 e m

   Utveckla gärna. Varför är det fusk? Det fanns ingen regelbok för detta loppet såvitt jag vet, vill du samla ihop ett bra lag till nästa år är jag definitivt intresserad beroende på vad som erbjuds 🙂

 2. Du hade ju en tietotröja på dig….:) men om det inte finns några regler så gör det ju inget. Loppet kan nog bli större och större tror jag men varje sträcka kanske är lite för lång ?

  • Holaveden

   2018-09-07 at 3:19 e m

   Zlatan byter också märke på bröstet ibland. Rocksjön är ju optimal för en stafett, men egentligen vill man väl ha ett A till B lopp. Blir inte så publikvänligt dock

 3. Kul att du jämför dig med Zlatan man ska sikta högt 😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2023 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑