8 Juni – Höllviksstrandsvägen

 

Imorgon smäller det. Hur mjuk är du i knäna? Hörde en oerhört dansant låt för några kvällar sedan. Ett gäng från Israel. Så feta. Kände hopp för världen ett tag. Makalöst vad musik kan göra. Blåsinstrument är oerhört tilltalande. Rytm från lungorna.

Han hade den värsta ADHDn man kunde höra talas om, vände på kepsen och scratchade en skiva. Kroppen pumpade rytm och öl har nästan samma procentsssats som vin numera. Ståbaskomp är något att hålla fast vid när världen skriker ut sin sexualitet. Så feta fast smala. Se för er själva.

Vättern lika varm som en insjö i Juli. Vi simmade ut till stenen och dök under frömjölet. Som vänner, för vilken gång i ordningen?

Sex i all ära. Kroppsrörelserna har sin plats på piedestal. Men att sova med en människa är en intimitet som hamnar i skugga. Närvaron, samvaron vårt undermedvetnas drömmerier. Hud, lakan och varats lindring. Det talas för lite om sömn. En ljuvlig del i vår samvaro. Underskattat.

Det första en klinisk psykolog gör med sitt fall är att arbeta med sömn och frukost. Högst upp på listan. Det är inte nödvändigt att gå till sängs schemalagt men att kliva upp rutinmässigt har sina klara fördelar. För måendet.

Det mesta i livet handlar om Serotonin. Om du blir utsatt för en oförrätt, ett själsligt knivsår, ett okontrollerat orosmoln som täcker din himmel och skuggar varje horisont och du faller till marken som ett skadeskjutet djur. Man drabbas av Oktopamin i kroppen. En kemikalie som sköter kommunikationen mellan nervcellerna och du sitter där på stentrappen och kan inte röra foten varken neråt eller uppåt.

När jag spelade i band pratade vi mycket om den röjigaste låten, att det skulle gå lungt till fullt ös. Nu tror jag mer på att det ska svänga och kryddas av blås. Helt fast i det nu, blåset.

Kolla in det här. Sväger fett värre, som man säger. Fetta grabbar fast smala. Israel, Guds utvalda folk.

 

 

 

1 kommentar

  1. Fett Johan, verkligen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2024 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑