Skatås

Har du haft en pissig vecka? Känner du att trycket över bröstkorgen är hårdare än vanligt? Åk till Göteborg, sätt dig på en uteservering och drick mer kaffe än vad kroppen klarar av. Bli ordentligt solkysst, känn hur sommaren är här. Spring 47 kilometer på magiska stigar i Skatås med lika magiskt löpsällskap. Planera ledigheten i sommar lite löst, dröm dig bort till bättre dagar. Detta gjorde jag. Trycket över bröstet var som bortblåst. Den pissiga veckan som bortglömt. Till och med hållningen var bra och löpkänslan var bättre än på flera år. Hörde ni (!!) BÄTTRE ÄN PÅ FLERA ÅR. Löpning har verkligen en läkande kraft, bättre än all farmacia i världen.

Jag insåg för sent att relationer är något man måste vårda, helst dagligen. Vänner, bekanta, sin käraste. Ibland kan det vara lämpligt att fråga hur någon mår, säga tjena tjena ska vi ta en fika. Livet är snårig stig att vandra på och man lär sig den hårda vägen när man orienterar sig fel och hamnar mitt bland rosenbuskarna. Ut kommer man med en tagg rakt in i hjärtat som bara gud vet hur länge den kommer sitta kvar. Kan man bara lära sig av alla sina misstag blir man tillslut en bättre människa. Annars är man dum i huvudet.

I Göteborg finns många fina vänner, många relationer att vårda där det inte redan är försent. Nästa helg åker jag dit och springer göteborgsvarvet, men inte från elitledet. Efter en riktigt usel vår både fysiskt och psykiskt börjar det äntligen kännas lite lättare att springa, men jag har svårt att ställa mig på en startlinje och veta på förhand att jag inte kommer göra mig själv rättvisa. På lördag springer jag för dig Adam, måste bara fixa en startplats sen är det du och jag mot klockan. Det blir en dag vi kommer prata om länge. Sen går vi ut och firar innan vi blickar framåt mot nästa lopp.

btw rätt låt vann Eurovision song Contest. Heja demokratin!

/aö

Förra året låg jag före Uhrbom vid säldammsbacken, då var jag såhär glad!

 

 

1 kommentar

  1. Känn ingen sorg för mig Göteborg för stan är full av tanter och tragik…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2024 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑