Vasaloppsmorgon

 

Senaste nytt;

Mattias ¨hubbe¨ Sjöberg ligger alltså 45 minuter före repet. Detta är inga problem, det blir dans med medalj runt halsen ikväll för Mr Facebook.

Uppdatering igen.. 

Är ni med fortfarande eller har ni tröttnat? Man kan inte få nog av att grotta ned sig i resultatlistorna. Spontant känns det som många av mina vinner kört riktigt bra idag, inte tidsmässigt men placeringsmässigt.

Palle gör ett riktigt bra lopp där han plockar placeringar hela vägen. Från 706 i Smågan till 460 i mål, verkligen en positiv trend hela vägen. Detta endast 1 år efter att korsbandet var helt av och flera månaders träning uteblev. Blir kul att få höra vad han har att säga om loppet.

Robban går för första gången in som topp 1000 och gör det med råge, ingen är förvånad egentligen då han kört bra hela vintern, men ändå. Allt ska klaffa just denna dagen och det verkar som även Robban haft en bra resa idag. Från 1122 i Smågan till 788 i mora. Riktigt fint!

Oscar Claesson gör debut i Vasaloppet och placerar sig som 77, på samma tid som Tom Fahlen och precis efter Ulricehamnsåkarna Gotting och Wickström. Stabilt!

Johannes Eklöf visar återigen att långlopp passar honom som handen i handsken. 43a i mål och endast 5 minuter efter segrande Nygåård. Tänk om det håller hela vägen in till Moraparken nästa år, vem vet. Fina skalper då han slå bland annat John kristian Dahl, Rikard Tynell, Markus Jönsson, Lukas Bauer och Mackan Johansson. Dessutom flera andra internationella stjärnor som bland annat Chris Andre Jespersen, häftigt tycker jag!

Det man kan konstatera är att Vasaloppet är speciellt. Gubbar som Brink, Rezac och Aukland som varit osynliga tidigare under säsongen (med undantag för Aukland kanske) visar att Vasaloppet är deras grej. Brink blir 4a, Rezac 7a och Aukland 8a. Och Berdal, vad ska man säga… Underbar utbrytning, vilken show!

Återkommer med kommentar från holavedarna!

 

Uppdatering Mora

Vilken dag det har varit, väldigt roligt att följa!

Dolla i mål som 414

Palle i mål som 460

Qvarnström i mål som 638

Robban i mål som 788, första gången topp 1000. Grattis!

Mastodont-david I mål som 915

 

Uppdatering Eldris

Palle går som tåget och plockar 35 placeringar mellan Hökberg – eldris och passerar där som 469a. Och nästan bara 2 minuter bakom Dolla, vilket avslutning det kan bli om Dolla börjar tappa krafterna nu medan Palle fått upp farten.

fortsättning följer…

 

Updatering Hökberg/Eldris/Mora

Vilken avslutning, jag är helt färdig. Att kastas mellan förhoppningar och känslor på det sättet. Grattis Andreas Nygård, värdig vinnare. Men jag tror inte han hade vunnit om det inte vore för Ottosson och Aukland som jagade ikapp Berdal.

Johannes i mål som 43a, ca 5 minuter efter segrande Nygård. 9 placeringar bättre än förra året, stort grattis!

Claesson i mål som 77a, stabilt lopp, riktigt bra!

I Hökberg passerar Dolla ca 3,5 minut före Palle. Allt kan hända, allt kan hända..

Mastodont-david drar ifrån Robban igen, nu har avståndet vuxit till 1,5 minut ungefär. Allt kan hända, allt kan hända..

Kingen har tappat 7 minuter på Robban och David, börjar gå tungt nu.

Men alltså vilken avslutning, helt otroligt!

…och Lina Korsgren, vilken skräll. Fantastiskt kul!

BERDAL!!

Äntligen avgörs det innan upploppsrakan, eller? Markus Ottosson ser för pigg ut för att inte få vara med längst fram. Han borde gått med när Berdal stack..

Uppdatering Oxberg

Hallbygrabbarna fortsatt med i klungan även om den börjar spricka upp något med vissa utbrytningar som försöker jaga ikapp Thele. Men nu börjar det på allvar, 28 kilometer kvar till mora.

Dolla i oxborg som 433a. Helt ok för en stockholmare som jobbar i en bar. Kom igen nu Dolla! Jagas av Palle som plockar in ytterligare några sekunder, men är ca 4 minuter bakom fortfarande. Ytterligare fyra minuter bakom Palle hittar vi Qvarnström, dom kör jämnt men Dolla känns fortsatt starkast.

Nu blir det riktigt spännande mellan mastodont-david och Robban the slugger Davidsson, det skiljer alltså ca 30 sekunder i Oxberg. Fortfarande med fördel för David, men Robban har en positiv trend och känslan är att han går starkast just nu. Mäktigt! Robban går med fäste och David går med blanka skidor, vi får se vad som går bäst sista tre milen! Högintressant!

Uppdatering Evertsberg

Nu börjar transportsträckan snart nå sitt slut och loppet börjar på allvar. Johannes passerar som 33a, långt fram i klungan, häftigt. Claesson är kvar där framme också men ligger ett snäpp längre ner i den fortsatt stora klungan. Håll i nu boys!

Hur länge ska utbrytningen hålla?

Palle plockar en minut på Dolla, så det känns som han fått upp farten en del. Men det skiljer fortfarande fem minuter, så känslan är att Dolla avgjort redan hallvägs. Men Vasaloppet är Vasaloppet, det är 90 km man ska skida.

Mastodont-david passerar Evertsberg som 833, och ca 2 minuter bakom honom kommer Robban in som 927. Det känns som Robban går riktigt jämt och starkt idag, topp tusen borde definitivt gå idag om han inte tappar allt för mycket. Kingen kommer strax där bakom som 1100 precis. Känslan är att han början tappa lite nu tyvärr.

Vi kikar även på Qvarström som ligger strax före Palle i Evertsberg. Upp till kamp nu grabbar!

 

 

Uppdatering Risberg

Hallbygrabbarna plockar 60 placeringar mellan Mångsbodarna och Risberg, det är stor skillnad bara att ligga långt bak i klungan respektive lite längre fram. Både Oscar och Johannes passerar som topp 70 just nu. Blir grymt spännande att se hur länge de kan hålla sig var där framme. Förra året gick gummibandet av i eldris för Johannes, men kanske kan det hålla lite längre i år med tanke på att det går långsammare.

Dolla drar ifrån något i kampen mot Palle och mastodont-david och passerar i Risberg som 452. Känns stark idag!

Palle tappar nästan 6 minuter på Dolla mellan Mångsbodarna – Risberg, men ligger fortsatt stabilt topp 700. Kom igen och öka nu Johan, under 5 timmar ska du!

Robban går riktigt starkt och ligger just nu strax över 1000, han har gått ifrån kingen med en minut och mycket talar för att han är på väg att gå ikapp mastodont-david. Riktigt starkt!

Glädjande nyheter är att Hubbe , aka Mr Facebook har passerat Smågan på start över två timmar. Långt kvar till repdragning, detta blir succé!

 

Uppdatering Mångsbodarna

Färden fortsätter. Dolla har 3 minuters försprång på Palle, och mastodont-david ligger strax därefter. Är det redan avgjort i denna trion? Knappast va, resan ner till Mora är lång och mycket kan hända. Hallbygrabbarna ligger med i den fortsatt enorma klungan. Bara ligga med där så länge som möjligt för att spara krafter så gott det går. Heja heja!

Robban och Kingen måste åka i stort sett på varandra, det skiljer 6 sekunder mellan dom i Mångsbodarna. Båda strax under 1100 placeringsmässigt. Hoppas dom kan trigga varandra till topp tusen, men inte hetsa för mycket så det blir hybris och maskineriet blir överhettat redan innan Evertsberg.

Fortsättning följer..

 

Uppdatering Smågan

Det finns många fina dueller att se fram emot idag. Har man datorn i knät och klickat in sina ¨favoriter¨ på Vasaloppets resultatsajt blir det mycket intressantare att följa loppet.

Palle går hittills en duell mot Dolla och David Erixon. Det skiljer endast 3 minuter i Smågan, med fördel för Dolla.

Robban går troligtvis en hård duell mot Kingen, det skiljer just nu bara 10 sekunder i Smågan på dom två. Men de är bara en minut efter den tidigare nämnda trion. Spännande!

Hallbykillarna Oscar Claesson och Johannes Eklöf följer vi också. Just nu ligger de med i den enorma klungan som passerade Smågan. Claesson gör debut i vasaloppspåren medans Eklöf försöker försvara alternativt förbättra sin 52a plats från i fjol.

Hubbe går en hård match mot repet. Det blir intressant att se hur det går för den frispråkige vasaloppsdebutanten. Tankarna är nog enbart på after skin, kan nån filma Hubbe när han dansar ikväll och skicka till oss på holavedenblogg@gmail.com det hade varit kul att se.

 

2 kommentarer

  1. Fin uppryckning av bloggen efter några magra veckor

  2. Why are they using the Korean verison which has a play limit instead of the Japanese version which does not? Pretty stupid of them just like with Closers. Plus a lot of people want the Japanese voice acting. If they”re smart they”ll remove the play limit and give people the option of Japanese or Korean voice acting.

Lämna ett svar

© 2024 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑