Förra veckan fick vi skrapa bilrutan. Man ser folk i mössor. Löven signar mot backen. Ibland fylls flödet från norrboende vänner med vit-fluffiga bilder. Men när får vi se första snön? En säsong åkte jag skidor från 1 november utan avbrott i Skärstadalen. Det var inte några bra förhållanden, men det gick. Kommer ihåg det som igår när Palle och jag åkte på novemberskare långt bortanför Ramsjöholmsvägen. 2008 måste det ha varit. Det var på den tiden när allt var möjligt, sponsorbil med felkopplad stereo, studiebidrag och i princip oändligt med tid.

När får vi se första snön falla i år?

Länk till blogginlägg om skidpasset 1 november

Råkade också ramla in på den glömda bloggskatten sundbynight.blogspot.com.  Såhär definieras en av Jönköpings förorter av en hösttrött anläggningsarbetare.

”Taberg denna värdelösa ort får mig att bli trött. Jag har inget emot taberg som ”stad” eller människor från taberg men helvete taberg i november får vem som helst att börja tänka om.
Mörkt,hus o byggnader som är rätt norrland och sly ta mig faan överallt hela tabergs dalen är totalt igen växt och 100% tråkig. Rätt medicin för taberg vore riktig röjning och en 200 får och måla om alla hus röda med vita knutar så jävlar börjar vi tala..
November denna värdelösa månad tror att av alla månader på hela jorden är nog november den som inte gör en jävel glad särskilt med denna dimma som verkar toppa smhi´s innelistor..
Nej tackar vet jag smörgås tårta det kan skapa ett leende i själen för en frysen arbetare.”