Man kan inte läsa traditionell media längre. Man borde bli orolig när någon säger så. Men det ligger något i det. Mycket media speciellt den som finns på nätet skrapar väldigt mycket på ytan utan att komma någonvart, och dom mest populära ämnena är mestadels nonsens. Vill man gå djupt så får man gå till radikala författare. Det är alltid dom radikala som till slut öppnar våra ögon. Paul Mason är ett bra exempel.

Det kanske är mycket gnäll och oproportionerlig rädsla bakom rubriker om invandringens kostnad, polisens misslyckande, politikers inkompetens, sjukhusen som utarbetsfabrik m.m men ingen rök utan eld och det perfekta samhället kanske inte finns men bot och bättring finns alltid. Man kan alltid förfina och förbättra, effektivisera sönder så gott som allting och bringa kaos till saker som fungerar. Människan är fast i trail and error. Det är bara att gilla läget. Det kan alltid bli bättre. Och priset vi betalar kan vara högt.

Det är svårt att se att ett samhälle utan jobb skulle vara ett sämre samhälle. Det skulle snarare vara ett mycket bättre. Vi ska ju inte sluta att göra roliga saker. Vi ska ju bara se till att vi producerar i balans efter våra förutsättningar och behov. Det är ju inte tack vare kapitalismen vi lever, det är ju faktiskt så att det går att leva trotts kapitalismen. I framtiden kommer det ekonomiska begymret som människan levt med i  alla tider vara som bortblåst men problem kommer finnas kvar. Stora problem som kommer är fininställningen av ekonomins hållbarhet och den ständiga kampen mellan olika människors livsmönster.

Stora frågor inför framtidens utveckling är hur vi ska hantera de eventuella bakslag som kommer komma och hur man tar sig ur de återvändsgränder vi kommer att hamna i. Det är problem en dator kan hjälpa oss med. Själv ser ja mest fram emot att bygga saker utomhus när det är vackert väder och skriva välformerade meningar inomhus när det är sämre väder. Alltså ett liv i samklang med naturen. Jag längtar och tror att en bit av framtiden redan kommer imorgon.