Första semesterveckan till ända. Mycket tid till familj. Astrid Lindgrens värld bland annat. Tindrande ögon på ens 3-åring. Det går inte att sluta titta in i dom.

Barn har inte konsekvenstänket. Eller det rationella. Om jag gör si så blir det så osv. Det bara händer saker. Antingen blir det bra eller så blir det dåligt. Spelar ingen roll. De reser sig, borstar av smutsen och går vidare. Är genomsvetta smutsiga och dammiga. Kladdiga av glass eller ketchup. Vem bryr sig egentligen? Molly fyller tre på lördag. Vilken ålder alltså. Jag försöker leva som en treåring på semestern. Äter alldeles för mycket glass. Svettas utan att duscha, går och lägger mig dammig med blodiga knän. Åt hamburgare till kvällsmat i fredags. Åt hamburgare till kvällsmat igår. Åt för mycket. Ville spy. Sen tryckte jag ett paket Grenna Glass. Innan läggdags smög jag ner till kylen och drack Herrljunga cider rakt ur flaskan. YOLO.

Idag ska jag pröva PeterNilssons form på hjulen. Vi åker någon timme på nån avlägsen landsväg och ljuger. Han är på väg tillbaka och det känns i luften att Vasaloppet 2018 blir en mäktig comeback.

Nästa vecka blir det Skåne. Kattegatt-leden är stakvänlig. Jag planerar inget. Men klart att skidorna åker med. Rapport kommer!

Lev som barn!

/RD