Du kan gå din egen väg

Totta Näslund föddes när andra världskriget tog slut vid en hamn längs med Norrlands kust. Ett samhälle präglat av sågverksindustrins framfart. Lätt att stå i ledet. Svårt att sticka ut. Totta stack ut. Var ämnad för annat än fabriken, drog sig söderut och blev Nationalteaterns mullriga stämma. När Nationalteatern gick som bäst började Totta spela blues. När bluesen gick som bäst hoppade Totta av och startade restauranger. Att sluta när man är som bäst är en konst få förunnat. Totta kunde. Se dokumentären Totta – Bra dagar. Det är ett tips.

Idag ska Oskar beträda skogen kring Kolmården. Ett marathon i terräng och en tredje plats från förra året att försvara. Vi följer med spänning och uppdaterar på Facebook under dagen.

Själv firar jag in semestern. I torsdags skedde intervalldebut i garaget. Halva Bergviks befolkning befann sig i garaget. Men av en helt annan anledning. Det är motorsport som gäller där nu. Bilen står upphissad men snart tror jag att den får bekänna färg.

5×1000 är ett standardpass som inte gör sig självt. Speciellt inte om övermodet är med från start. Då blir det krig. Öste som en galen men sekunderna stod stilla. Det var skönt som alltid när jag vandrade hemåt. I kylen stod fläder. Inte Hallands utan Bergviks fläder. Det är två vitt skilda saker. Ljuvligt var det i vilket fall.

Stod vid grillen och blickade ut över nejderna igår kväll. En vänlig grönskas rika dräkt mötte hornhinnan i grilloset. Det är bra dagar nu. Vill inte sluta med det här.

/RD

1 kommentar

  1. Har farsgubben fått ett återfall och skaffat sig bil.??
    Midnattsolsrallyt 2018?!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2023 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑