Årets greve är avklarad, det börjar bli en riktigt fin tradition att ta färjan över till ön första helgen i Juli för att springa den snabba och platta milen. Skidåkarna från Hallby ringde mig och frågade om jag kunde anmäla dom eftersom de missade sista färjan som man skulle ta om man ville hinna till start. Visst, jag löser det men jag är ganska övertygad om att ni inte hinner sa jag. Båten tar nästan 30 minuter och starten skulle gå i stort sett samma minut som de beräknades att anlända till ön.

Jag satte 520 kronor på att dom inte skulle hinna. När startmannen räknade ner på klassisk maner med Klara-Färdiga-Gå kom Johannes och Oscar springandes med varsitt kuvert i näven som de öppnade på startrakan. Oscar fick inte upp sin nummerlapp förrens 300m och efter ytterligare några hundra meter hade han hunnit konstatera att det inte fanns några säkerhetsnålar inkluderade och stoppade därför ner nummerlappen i brallan. Jag fick agera draglok första 8 kilometerna. Oscar låg som en kloss i ryggen utan minsta lilla antydelse till att vilja ligga först. 9:12 efter tre kilometer och senare 15:42 hallvägs. Kanske skulle det bli PB ändå kände jag eftersom vinden låg på från rätt håll när den återstående rakan väl äntrades. Oscar gick om, Palle skrek från cykeln och mina ben kändes riktigt stumma och det fanns inte mycket mer att ge. Ingen snäll omkörning från Oscars sida eftersom han gick upp och höjde farten markant, så det fanns ingen chans att kunna haka på. Han måste öva lite klungkörning för då får man inte höja farten när man ska upp och dra, bara behålla samma tempo. Sista kilometern klockade jag på tre minuter blankt och ett ytterligare ett nytt PB kunde bokföras, 31:50, fint så! Oscar vann med 31:18 vilket är väldigt imponerande med tanke på den uteblivna uppvärmning och den andra skidåkaren, Johannes Eklöf sprang in på tredje plats på 33:31. Också det imponerande med tanke på att han reggat över 90 träningstimmar under juni och borde ha riktigt sega ben vid denna tiden på året.

Vi slog oss ner vid ett bord på värdshuset. Alla förvånades över hur skidåkarpojkarna kunde äta så mycket, det var otroligt. Oskar lund satt mest och tänkte på att nästa vecka ska han springa 4 gånger så långt i Kolmårdsterrängen och Palle drog som så många gånger förr en fem plus-anekdot som ingen tidigare hört. Mycket trevlig dag på Öa, jag kan verkligen rekommendera detta lopp både som lite utflykt med familjen men också om man vill springa riktigt riktigt fort. Banan är verkligen en PB-bana!

Nu laddar vi vidare. Snart ska jag tenta av cykelsäsongen för denna gången. Fredag den 14e juli blir vi ett gäng som cyklar till Öland. Vi har lite tidspress så måste ligga på för att hinna till båten, därför vore det skönt med lite draghjälp från Jönköping om ni är morgonpigga och cykelsugna. Palle följer med en bit men räknar med att vända i Eksjö efter en liten fikapaus. Vi andra fortsätter till Oskarshamn om ni vill följa med hela vägen. Start från Torparondellen klockan 06:00 är senaste budet, hör gärna av er med en liten kommentar om ni vill följa med så vi vet om vi ska vänta in dej/er eller om ni möter upp på annat ställe.

Kom igen de blir kul.